Mainos

Mihin katosi Berliinin rekan kuljettaja? – Saksalaislehden toimittaja etsinnöistä: "Poliisit ovat aivan hukassa"

Berliinissä väkijoukkoon ajetun rekan kuljettaja on edelleen kateissa. Saksalaislehden toimittajan mukaan epäiltyä jäljittävät poliisit ovat tällä hetkellä pahasti hakoteillä.

Die Welt -lehden toimittaja Michael Behrendt on kuvaillut saksalaispoliisien olevan "täysin hukassa" rekan kuljettajan etsintöjen kanssa, kertoo brittilehti The Guardian. Lehden mukaan Behrendt kertoi ensimmäisten joukossa viranomaisten epäilevän, että rekka ajettiin Berliinin länsiosassa sijaitsevalle joulutorille tahallisesti.

– Poliisilla ei ole aavistustakaan, ketä he etsivät, The Guardian kertoo toimittajan kommentoineen tilannetta.

Berliinin poliisi pidätti kuskiksi epäilemänsä 23-vuotiaan pakistanilaisen turvapaikanhakijamiehen pian 12 kuolonuhria vaatineen onnettomuudeen jälkeen. Miehen kerrottiin tuolloin yrittäneen paenneen tapahtumapaikalta.

Mies kuitenkin vapautettiin myöhemmin todisteiden puutteessa. Henkilö on myös itse kiistänyt osallisuutensa hyökkäykseen.

0:40

Behrendtin mukaan nopeasta, mutta väärästä pidätyksestä seurannut helpotus on vaikeuttanut poliisien tutkintoja. Hänen mukaansa oikean, ilmeisesti aseistautuneen kuljettajan löytäminen tuleekin olemaan vaikeaa ja kuin ”neulan etsimistä heinäsuovasta”.

– Heillä ei ole asetta tai DNA-jälkiä, toimittaja kertoi The Guardianin mukaan.

The Guardian kertoo, että Behrendtin mukaan poliisi oli jo aikaisessa vaiheessa melko varma siitä, että alun perin kiinni otettu turvapaikanhakija ei ole poliisien etsimä mies. Miehestä ei Behrendtin mukaan oltu löydetty kiinni otettaessa verijälkiä, vaikka joulutorille syöksyneen rekan ohjaamo oli onnettomuuden jälkeen täynnä veriroiskeita.

Saksan syyttäjät ovat todenneet, että rikosteknisissä tutkimuksissa ei ole tullut esille todisteita, joiden mukaan olisi pääteltävissä, että mies olisi ollut rekan ohjaamossa rikoksen sattuessa.

Saksan sisäministeri Thomas de Maizière on uutistoimisto Reutersin mukaan todennut, että Berliinin poliisi on tutkinut tapahtumaan liittyen useampaa kuin yhtä johtolankaa. Sisäministerin mukaan on mahdollista, että rekan kuljettaja pakenee parhaillaan.

The Guardianin mukaan viranomaiset käyvät läpi tapahtumapaikan lähellä sijaitsevien valvontakameroiden tallenteita kuljettajan tunnistamista helpottavien vihjeiden löytämiseksi.

Viranomaiset eivät ole kuitenkaan vielä pystyneet vahvistamaan edes sitä, liittyykö tapaukseen yksi vai useampi tekijä. Saksan keskusrikospoliisin päällikkö on sanonut, että merkittävät iskut ovat Berliinissä edelleen mahdollisia.

1:15

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.