2.6. Menu Palander

Soppamies matkaa Kalle Palanderin kauden päättäjäissaunailtaan ottamaan mittaa alppihiihtäjän puttitaidoista. Päivän kruunaa mureat lihaherkut sekä herkullinen maitosuklaamousse ja mansikka-raparperikompotti.

Valkosipulilla ja timjamilla maustettua karitsan karetta

  • 2 kpl karitsan karetta
  • yksi valkosipuli halkaistuna
  • kaksi timjamin oksaa
  • voita, oliiviöljyä,
  • suolaa ja pippuria

Tee ristikkäisviillot karitsan rasvaosan pintaan.

Paista pannulla halkaistun valkosipulin ja timjamin kera.

Lisää paistamisen loppuvaiheessa voita.

Paista miedolla lämmöllä noin 15 min käännellen välillä.

Chicken Wings

  • 1 kg broilerin siipiä
  • HP BBQ kastiketta

Sekoita 2/3 marinadista siipien kera. Paista uunissa 200c noin puoli tuntia.

Lisää loppu marinadi, ruskista pintaa hieman lisää ja tarjoile.

Intialaiset kasvikset

  • kolme pientä kesäkurpitsaa
  • kolme salottisipulia
  • yksi munakoiso siemenet poistettuna
  • kolme tomaattia
  • basilikaa
  • jeeraa
  • oliiviöljyä
  • suolaa ja pippuria

Leikkaa kasvikset isoiksi paloiksi ja lado vuokaan kerroksittain.

Sekoita mukaan oliiviöljyä ja jeeraa. Mausta suolalla ja pippurilla.

Paista 200c noin 45 min, tai kunnes kasvikset ovat sopivan pehmeitä.

Härkää Burgundin tapaan

  • 600 g naudan sisäpaistia
  • pikkusipuleita noin 100 g
  • puoli pulloa punaviiniä
  • voita
  • suolaa
  • mustapippuria

Ruskista lihakuutiot hyvin kattilassa. Lisää punaviini ja pikkusipulit. Hauduta noin tunti. Mausta suolalla ja pippurilla.

Maitosuklaamoussea ja mansikka-raparperikompottia

  • 300 g maitosuklaata
  • 2 dl kiehuvaa kermaa
  • 2 dl kermavaahtoa

Sekoita suklaa ja kuuma kerma keskenään tasaiseksi massaksi. Lisää kermavaahto. Laita hyytymään astioihin noin kahdeksi tunniksi. Koristele raparperikompotilla, suklaakeksirouheella ja suklaa tikuilla.

  • 200 g raparperia
  • 200 g mansikoita
  • 100 g sokeria
  • puolikas vaniljatanko

Kuori raparperit ja pilko noin puolen sentin paksuisiksi paloiksi. Laita kattilaan raparperit, sokeri ja halkaistu vaniljatanko. Keitä kunnes raparperi on kypsää. Lisää mansikat ja tarjoile kylmänä.

Viinimenu

Paikalla oli myös viiniasiantuntija Tom Molin, joka valitsi aterialle seuraavat viinit:

  • Altenberg Gruner Veltliner 2004
  • Altenberg Chardonnnay 2004
  • Altenberg Blaufränkisch Barrique 2000
  • Altenberg Zweigelt Barrique 2002
  • Altenberg Beerenauslese Chardonnay Barrique 2002

Tuottaja Gut Altenberg, Gols, Burgenland, Itävalta. Viinintekijä Roman Leitner.

Lue myös:

    Uusimmat