Soppamies matkaa Kalle Palanderin kauden päättäjäissaunailtaan ottamaan mittaa alppihiihtäjän puttitaidoista. Päivän kruunaa mureat lihaherkut sekä herkullinen maitosuklaamousse ja mansikka-raparperikompotti.

Soppamies matkaa Kalle Palanderin kauden päättäjäissaunailtaan ottamaan mittaa alppihiihtäjän puttitaidoista. Päivän kruunaa mureat lihaherkut sekä herkullinen maitosuklaamousse ja mansikka-raparperikompotti.

Tee ristikkäisviillot karitsan rasvaosan pintaan.
Paista pannulla halkaistun valkosipulin ja timjamin kera.
Lisää paistamisen loppuvaiheessa voita.
Paista miedolla lämmöllä noin 15 min käännellen välillä.

Sekoita 2/3 marinadista siipien kera. Paista uunissa 200c noin puoli tuntia.
Lisää loppu marinadi, ruskista pintaa hieman lisää ja tarjoile.
Leikkaa kasvikset isoiksi paloiksi ja lado vuokaan kerroksittain.
Sekoita mukaan oliiviöljyä ja jeeraa. Mausta suolalla ja pippurilla.
Paista 200c noin 45 min, tai kunnes kasvikset ovat sopivan pehmeitä.

Ruskista lihakuutiot hyvin kattilassa. Lisää punaviini ja pikkusipulit. Hauduta noin tunti. Mausta suolalla ja pippurilla.

Sekoita suklaa ja kuuma kerma keskenään tasaiseksi massaksi. Lisää kermavaahto. Laita hyytymään astioihin noin kahdeksi tunniksi. Koristele raparperikompotilla, suklaakeksirouheella ja suklaa tikuilla.
Kuori raparperit ja pilko noin puolen sentin paksuisiksi paloiksi. Laita kattilaan raparperit, sokeri ja halkaistu vaniljatanko. Keitä kunnes raparperi on kypsää. Lisää mansikat ja tarjoile kylmänä.
Paikalla oli myös viiniasiantuntija Tom Molin, joka valitsi aterialle seuraavat viinit:
Tuottaja Gut Altenberg, Gols, Burgenland, Itävalta. Viinintekijä Roman Leitner.