2.4.2004 Limemarinoitua uunilohta ja feta-perunasalaattia

Limelohi

Limemarinoitu uunilohi (4 annosta)

  • 700 g lohifileetä
  • 2 limehedelmää (raasta kuori talteen salaattia varten)
  • merisuolaa
  • valkopippuria
  • sokeria

Puhdista filee ja mausta se tasaisesti suolalla, pippurilla sekä sokerilla. Purista limen mehu ja pirskottele se fileen pintaan. Leikkaa toinen lime viipaleiksi ja lado viipaleet kalan päälle. Laita lohi jääkaappiin marinoitumaan n. tunniksi (voit marinoida kalaa myös pitempään). Pyyhi fileestä liiat mausteet pois ja laita se nahkapuoli alaspäin kevyesti öljyttyyn uunivuokaan. Paista filee 175 asteisessa uunissa n. 25 minuuttia.

Feta-perunasalaatti (4 annosta)

  • 600 g kiinteitä perunoita
  • 1 sipuli
  • 1 dl mustia kivettömiä oliiveja
  • 200 g fetajuustoa kuutioina
  • hienonnettua lehtipersiljaa
  • hienonnettua minttua
  • suolaa ja mustapippuria

Keitä perunat kuorineen suolalla maustetussa vedessä. Älä keitä niitä liian kypsiksi etteivät ne hajoa salaatissa. Valuta perunat hyvin ja jäähdytä hieman. Kuori jäähtyneet mutta vielä lämpimät perunat ja leikkaa ne reiluiksi kuutioiksi. Hienonna sipuli ja yrtit ja yhdistä kaikki salaatin aineet varovasti nostellen, jottei salaatista tule liian muhjuista.

Salaatinkastike

  • 1 dl oliiviöljyä
  • 1-2 limen kuori raastettuna
  • 2 rkl valkoviinietikkaa
  • 2 tl sokeria
  • 0,5 dl maustamatonta jogurttia
  • 1 tl dijon-sinappia
  • suolaa ja pippuria

Mittaa kulhoon oliiviöljy, limen kuoriraaste sekä valkoviinietikka ja sokeri. Vatkaa kastiketta kunnes se muuttuu sakeammaksi ja paksummaksi. Lisää jogurtti, sinappi sekä suolaa ja pippuria. Sekoita ja kaada kastike salaatin joukkoon. Sekoita nostellen. Salaatti paranee kun maut saavat tasaantua hetken aikaa.

Resepti: Teresa Välimäki/ Ruokala

Lue myös:

    Uusimmat