19-vuotias suomalaislupaus otti historiallisen voiton suuressa frisbeegolf-turnauksessa – kaatoi nelinkertaisen maailmanmestarin

Valkeakoskelainen Eveliina Salonen, 19, voitti sunnuntaina Arizonan Fountain Hillsissä pelatun Memorial Championshipin.

Salosesta tuli Memorial-turnauksen yli 30-vuotisen historian aikana ensimmäinen suomalaispelaaja, joka on kyennyt turnausvoittoon. Salonen on myös ensimmäinen suomalaispelaaja, joka on saavuttanut ison turnausvoiton lajin emämaassa Yhdysvalloissa.

Salonen siirtyi lauantain kolmannen kierroksen viimeisellä reiällä kilpailun johtoon, ohittaen nelikertaisen maailmanmestarin yhdysvaltalaisen Paige Piercen yhdellä heitolla.

Kovien paineiden alla päätöspäivään lähtenyt suomalainen pelasi häkellyttävän viimeisen kierroksen tuloksen 8 alle parin ja kasvatti eron lopputuloksissa toiseksi sijoittuneeseen Pierceen neljään heittoon. Salosen lopputulos turnauksessa oli 10 alle parin.

Miesten puolella on myös koettu suomalaismenestystä, kun helsinkiläinen Jalle Stoor starttaa päätöspäivään kolmantena tuloksella 35 alle parin kuusi heittoa kisaa johtavasta Yhdysvaltojen Eagle McMahonista. Kisan toisena oleva Saksan Simon Lizotte on Stooria kolme heittoa edellä.