18-vuotias nainen katosi päiviksi Turussa, poliisi kaipaa yhä vihjeitä tapauksesta: "En voi kertoa, miksi epäilemme rikosta"

Joka vuosi suomalaisia katoaa pysyvästi – mitä heille oikein tapahtuu? 11:55
Joka vuosi suomalaisia katoaa pysyvästi – mitä heille oikein tapahtuu?

Turusta katosi marraskuun 8. päivänä 18-vuotias nainen Ylioppilaskylän läheltä. Hänet löydettiin kolmen päivän kuluttua. Poliisi kertoo saaneensa asiaan liittyviä vihjeitä, mutta pysyy mystisen vaitonaisena asiaan liittyvästä poliisioperaatiosta, joka tehtiin Yläneellä.

– Asiassa epäillään rikosta. Sitä en voi kertoa, miksi epäilemme rikosta. Olemme jonkin verran saaneet vihjeitä, mutta enemmän kaivattaisiin, toteaa rikoskomisario Matti Salonen Lounais-Suomen poliisilaitokselta.

Yläneen poliisioperaatiosta poliisi ei ole vielä kertonut mitään tarkempaa tietoa. 

– Kyllä siellä oli operaatio. Tässä vaiheessa tutkintaa en voi tarkemmin lähteä avaamaan sitä, minkälainen vihje meidät johti Yläneelle.

Nainen löytyi olosuhteisiin nähden hyväkuntoisena

Nainen löytyi viime viikolla ja poliisin mukaan hän oli olosuhteisiin nähden hyvässä kunnossa. Poliisi ei kuitenkaan kerro, onko nainen ollut esimerkiksi kaapattuna.

– Sitä puolta emme lähde vielä avaamaan. Tutkinta on niin alkuvaiheessa. Sitäkään emme voi vielä paljastaa, mistä hän löytyi.

Poliisin mukaan katoamiseen liittyvään rikokseen kohdistuva tutkinta keskittyy tällä hetkellä Lounais-Suomen alueelle, mutta vihjeet ovat tervetulleita kaikkialta Suomesta.

– Olemme avoimia asian suhteen ja mikäli sellaisia vihjeitä tulee, jotka viittaavat johonkin muualle, niin suuntaamme tutkintaamme tilanteen mukaan. Peräänkuulutamme edelleen vihjeitä.

Katoamista edelsi öinen kävely

Katoamistaan ennen naisen tiedetään lähteneen kävelemään sunnuntaiyöllä kello 00.30 Turun ylioppilaskylästä kohti Kohmon kaupunginosaa.

Poliisi kertoi naisen olevan 163 senttimetriä pitkä ja normaalivartaloinen. Hänellä on vaaleat puolipitkät hiukset ja silmälasit.

Katoamishetkellään naisella oli yllään tummansiniset farkut, maihinnousukengät, vaaleanpunainen takki, valkoinen villaneule sekä tumma huivi. Mukanaan hänellä oli tumma reppu sekä sininen olkalaukku.

Poliisi on aiemmin kertonut kiittävänsä tähän mennessä tulleista vihjeistä ja kertoo kaipaavansa havaintoja erityisesti autoista ja ihmisistä Vanhan Hämeentien, Jaanintien ja Kohmontien risteyksien läheisyydessä lauantain ja sunnuntain välisenä yönä noin kello 01–02 aikaan.

Poliisi pyytää havaintoja erityisesti kahdelta taksiautoilijalta, joilla saattaa olla tietoja Jaanintiellä noin klo 01.30 aikaan liikkuneista autoista ja ihmisistä,

Mahdolliset näköhavainnot sekä muut tapaukseen liittyvät vihjeet voi ilmoittaa poliisin vihjenumeroon 050 456 2105.

Lue myös:

    Uusimmat