Mainos

18. Pinkkiä ja nallekarhuja

Kohde: Sotkatie 3, 01450 Vantaa (omakotitalo 128/178m2)
Budjetti: 1500€
Asunnon hinnan arviointi alueen keskiarvon mukaan: 375 000€
Arviointi stailauksen jälkeen: 386 000€
Myyntihinta: Asunto on myynnissä

Petran ja Jarin uudehko omakotitalo laitetaan myyntiin perheen muuton vuoksi. Uusi koti on nousemassa lasten isovanhempien luo. Tässä kohteessa Jounin, Iisan ja Caritan haasteena on luoda lähes uudesta talosta entistä houkuttelevampi. Iisa sai tehtäväkseen stailata uudehkon asunnon myyntikuntoon.

Kuvassa olohuone ennen stailaamista.

Omakotitalon ulkotyöt olivat jääneet hieman kesken. Peltiset ikkunapuitteet viimeisteltiin Tikkurilan valkoisella Panssarimaalilla. Pieniä viimeistelemättömyyksiä oli myös sisällä – kun kattolistat oli saatu paikoilleen ja lattialistojen päät väritettyä Tikkurilan puolihimmeällä Kiva Kalustelakalla 3449 ja seinät tasoitettua Presto Pikasilotteella, maalausremontti voitiin aloittaa.

Keittiön kananpojankeltaiset seinät tyyliteltiin hillitymmiksi Tikkurilan Harmonyllä F497. Keittiöstä pyyhkäistiin pois sinikeltaiset laskosverhot ja korvattiin ne krouvinsilkkisillä viljanvärisillä verhoilla (Stockmann). Akustiikkaa lisää muhkea villamatto, myös Stockmannilta. Pyyhetikkaat istuvat mukavasti tyhjään nurkkaan, Stockmann, pellavaiset pyyhkeet S.A.L.I. Ranskalaistyylinen seinäkello löytyi myös Stockmannilta. Keittiön ruokailuryhmä oli sellaisenaan mielikuvitukseton, ja steriiliyttä rikottiin muutamalla ranskalaistyyppisellä tuolilla Cobellosta. Sieltä ovat myös valkoiset pastalautaset. Muu astiarekvisiitta Stockmannilta. Puhtaanvalkoinen kattokruunu Massive Designista antaa kauniin valon.

Aikataulu ei antanut myöten olohuoneen hieman kärsineiden tapettipintojen vaihtamista maaliin. Olohuone olisi maalattu samalla hillityllä keltaisella kuin keittiökin, ovathan ne samaa tilaa. Tila oli sisustettu neliöihinsä nähden liian massiivisilla huonekaluilla, ja vitriini lähinnä vain keräsi pölyä. Olohuoneen arkiset sinikeltaiset laskosverhot antoivat tilaa Stockmannin pehmeän beigen värisille, pitkille silkkiverhoille. Sininen brittityylinen sohva on Ikean klassinen Ektorp. Sohvatyynyt ja torkkuhuopa ovat Don Goffosta samoin kuin viljan värinen tyylikäs matto. Kelim-rahi (S.A.L.I) toimii tarvittaessa myös sohvapöytänä ja toistaa samoja sävyjä kuin olohuoneessa on muutenkin käytetty. Klassinen tummapuinen sohvapöytä, pöytävalaisimet ja ranskalainen käsinojallinen tuoli ja pikku rahi löytyivät Cobellosta. Beigevalkoruutuinen Jennylund-nojatuoli on Ikeasta, moderni lattiavalaisin Massive Designista. Puinen lehtikori Papagenasta. Tummapuisessa tv-tasossa (Don Goffo) on tilaa digiboksille ja dvd:lle ja levyille. Viehkeät maalaukset taidemaalari Elvi Rangellin pensselistä.

Eteinen, aula sekä kaikki lastenhuoneet maalattiin Tikkurilan Jokerin sävyllä beigellä taitettu harmaa X487. Se sointuu hyvin hillittyyn keltaiseen. Aulan kolme pientä maalausta ovat kuvataiteilija Elina Laurisen.

Pojan huoneen sisustuksessa käytettiin sinisen eri sävyjä, valkoista ja beigeä. Pikkuruutuinen sängynpääty Les Tissus Colbert, samoin laskosverhot. Reippaat ja raikkaat vuodevaatteet Gant Home, harmaa pikkupöytä ja ruutuvarjostinvalaisin Cobellosta. Sininen nukkamatto on Stockmannilta. Papagenan pajukoreihin saa lelut piiloon. Katon halogeenivalaisin löytyi Massive Designista.

Tytön huone somistettiin freessisti punavalkoisella. Verhot Les Tissus Colbert, raikas ranskalaishenkinen kirjoituspöydän tuoli Cobellosta, samoin pöytävalaisimet. Pajukorit Papagenasta, punainen pyöreä nukkamatto Stockmannilta, vuodevaatteet Gant Homesta. Halogeenivalaisin Massive Design. Somat kirsikkamaalaukset ovat taidemaalari Elvi Rangellin.

Vauvan huoneessa käytettiin valkoista ja beigeä. Muhkea raidallinen nojatuoli Cobellosta, taulu Elvi Rangellin. Valkoinen jalkavalaisin on Massive Designin mallistoa. Valkobeigesävyinen matto Stockmannilta. Ruudullinen laskoverho Les Tissus Colbertista.

Vanhempien makuuhuoneessa ei myöskään ollut aikaa poistaa tapetteja. Makuuhuone oli pimeä ja ahdas, olihan siellä kolme sänkyä. Kaksi lastensänkyä vietiin omiin huoneisiinsa, parivuode sai uuden ilmeen Gantin upeilla puuvillavuodevaatteilla. Yöpöytinä toimivat jakkarat S.A.L.I:sta, pöytävalaisimet Don Goffosta, samoin sininen matto. Valkoinen laskosverho Les Tissus Colbertista raikasti kokonaisuuden.

(Pientä pintaremonttia 11.3.2008)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.