Suomessakin löytyy jo onneksi monenlaisia kurpitsoja. Kaunis kesä on tuottanut upean sadon. Kaupoista ja toreilta löytyy toinen toistaan kauniimpia erivärisiä ja -kokoisia kurpitsoja. Koristekurpitsatkin ovat syötäviä, mutta niiden maku on usein karvas, koska muoto ja väri ovat olleet jalostuksessa tärkeimmät ominaisuudet. Tämän kesän mielenkiintoinen uutuus on mikrokurpitsa, pyöreän litteä, oranssi-keltaraitainen ja annoskurpitsaksi sopiva. Mikrokurpitsan voi kypsentää uuniperunan tapaan mikrossa tai uunissa. Leikkaa kurpitsan pää pois ja poista siemenet. Peitä irtileikatulla hatulla tai mikronkestävällä muovilla tai kelmulla ja kypsennä mikrouunissa kunnes kurpitsa on pehmeä (noin 5 minuuttia). Poista kansi ja kuumenna vielä noin minuutti, jotta kosteus haihtuu. Tarjoa uuniperunan tapaan. Voit myös täyttää kurpitsan . Uunissa mikrokurpitsa vaatii 200 asteessa noin puoli tuntia. Voit täyttää sen myös raakana ja kypsentää täytteineen. Mikrokurpitsan asemesta voit kypsentää vastaavalla tavalla uunissa esim. spagettikurpitsaa tai halkaistua vähän isompaa kurpitsaa. Kokeile kurpitsan pehmeyttä esim. hammastikulla. Kurpitsalajikkeesta ja koosta riippuen kypsennysajat vaihtelevat aika paljon.