17.5.2004 Tomaattikastike ja itse tehty Ketsuppi

Tomaattikastike pastalle

Tomaattikastike pastalle

  • 3kpl Shalottisipulia
  • 2kpl valkosipulinkynttä
  • 1/2kpl punainen chili
  • 8kpl tuoreita tomaatteja
  • suolaa ja pippuria
  • ripaus sokeria
  • oliiviöljyä kuullotukseen
  • Lisäksi esim.
  • -jauhelihaa
  • -kinkkua
  • -mausteista makkaraa

Hienonna sipuli, chili ja valkosipuli. Kuullota edellisiä oliiviöljyssä hetken aikaa. Lisää joukkoon lohkotut tomaatit. Anna kastikkeen hautua niin kauan kun tomaatit ovat pehmenneet ja neste lähes haihtunut. Mausta kastike suolalla ja pippurilla. Tarjoa keitetyn pastan kera. Voit lisätä kastikkeeseen ruskistettua jauhelihaa, kinkkusuikaleita ja mausteista makkaraa.

Itse tehty ketsuppi

  • 1 kg tomaatteja
  • 2 dl tomaattipyreetä
  • 3 sipulia hienonnettuna
  • 1 valkosipulin kynsi hienonnettuna
  • 1 vihreä chili hienonnettuna
  • 0,5 dl hunajaa
  • 1 laakerinlehti
  • ¼ tl neilikkaa
  • ¼ tl maustepippuria
  • ¼ tl mustapippuria
  • ripaus inkivääriä
  • ¼ tl sinappijauhetta
  • 0,5 dl punaviinietikkaa

Lohko tomaatit ja mittaa ne sekä tomaattipyree, sipulisilppu, valkosipuli ja chilli laakeaan kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Laske lämpöä ja hauduta seosta miedolla lämmöllä n. 30 minuuttia. Kaada seos tehosekoittimeen ja sekoita tasaiseksi. Kaada seos takaisin kattilaan ja lisää loput aineet. Kiehauta ja hauduta jälleen n. 10 minuuttia hyvin sekoittaen. Jäähdytä.

Reseptit: Samuli Wirgentius / Ruokala

Lue myös:

    Uusimmat