Julkaistu 17.05.2004 06:00(Päivitetty 17.05.2004 12:16)
Tomaattikastike pastalleCopyright MTV Oy 2004
Tomaattikastike pastalle
3kpl Shalottisipulia
2kpl valkosipulinkynttä
1/2kpl punainen chili
8kpl tuoreita tomaatteja
suolaa ja pippuria
ripaus sokeria
oliiviöljyä kuullotukseen
Lisäksi esim.
-jauhelihaa
-kinkkua
-mausteista makkaraa
Hienonna sipuli, chili ja valkosipuli. Kuullota edellisiä oliiviöljyssä hetken aikaa. Lisää joukkoon lohkotut tomaatit. Anna kastikkeen hautua niin kauan kun tomaatit ovat pehmenneet ja neste lähes haihtunut. Mausta kastike suolalla ja pippurilla. Tarjoa keitetyn pastan kera. Voit lisätä kastikkeeseen ruskistettua jauhelihaa, kinkkusuikaleita ja mausteista makkaraa.
Itse tehty ketsuppi
1 kg tomaatteja
2 dl tomaattipyreetä
3 sipulia hienonnettuna
1 valkosipulin kynsi hienonnettuna
1 vihreä chili hienonnettuna
0,5 dl hunajaa
1 laakerinlehti
¼ tl neilikkaa
¼ tl maustepippuria
¼ tl mustapippuria
ripaus inkivääriä
¼ tl sinappijauhetta
0,5 dl punaviinietikkaa
Lohko tomaatit ja mittaa ne sekä tomaattipyree, sipulisilppu, valkosipuli ja chilli laakeaan kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Laske lämpöä ja hauduta seosta miedolla lämmöllä n. 30 minuuttia. Kaada seos tehosekoittimeen ja sekoita tasaiseksi. Kaada seos takaisin kattilaan ja lisää loput aineet. Kiehauta ja hauduta jälleen n. 10 minuuttia hyvin sekoittaen. Jäähdytä.