16.8. Kantarelli-jauhelihapizza

Kantarelli-jauhelihapizza

  • Taikina:
  • 2 dl vettä
  • 25 g hiivaa
  • 4-5 dl vehnä- tai hiivaleipäjauhoja
  • 1 tl suolaa
  • 3 rkl öljyä

Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Sekoita jauhot, suola sekä voi joukkoon ja anna kohota liinan alla noin puoli tuntia. Vaivaa kohonnut taikina hyvin ja taputtele se ohueksi levyksi uunipellille.

  • Täyte:
  • 4-5 dl tomaattikastiketta
  • 400 g jauhelihaa
  • suolaa
  • maustepippuria
  • oreganoa
  • 1 iso sipuli
  • 1 l kantarelleja
  • 150-200 g juustoraastetta

Laita puhdistetut kantarellit kuumalle pannulle ja anna nesteen haihtua. Lisää pannulle nokare voita ja hienonnettu sipuli. Anna sipulin kuullottua pehmeäksi. Ruskista jauheliha ja mausta suolalla, pippurilla ja oreganolla. Levitä pizzapohjalle tomaattikastiketta ja lisää muuta täytteet. Ripottele pinnalle juustoraastetta ja paista pizza rapean kypsäksi 250 asteisessa uunissa. Tarjoile raikkaan salaatin kera.

Resepti: Alex Nurmi/Ruokala

Lue myös:

    Uusimmat