Mainos

16.8. Kantarelli-jauhelihapizza

Kantarelli-jauhelihapizza

  • Taikina:
  • 2 dl vettä
  • 25 g hiivaa
  • 4-5 dl vehnä- tai hiivaleipäjauhoja
  • 1 tl suolaa
  • 3 rkl öljyä

Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Sekoita jauhot, suola sekä voi joukkoon ja anna kohota liinan alla noin puoli tuntia. Vaivaa kohonnut taikina hyvin ja taputtele se ohueksi levyksi uunipellille.

  • Täyte:
  • 4-5 dl tomaattikastiketta
  • 400 g jauhelihaa
  • suolaa
  • maustepippuria
  • oreganoa
  • 1 iso sipuli
  • 1 l kantarelleja
  • 150-200 g juustoraastetta

Laita puhdistetut kantarellit kuumalle pannulle ja anna nesteen haihtua. Lisää pannulle nokare voita ja hienonnettu sipuli. Anna sipulin kuullottua pehmeäksi. Ruskista jauheliha ja mausta suolalla, pippurilla ja oreganolla. Levitä pizzapohjalle tomaattikastiketta ja lisää muuta täytteet. Ripottele pinnalle juustoraastetta ja paista pizza rapean kypsäksi 250 asteisessa uunissa. Tarjoile raikkaan salaatin kera.

Resepti: Alex Nurmi/Ruokala

Mainos

Lisää aiheesta
    Mainos

    Suosituimmat videot

    Mainos

    Uusimmat

    Mainos
    Mainos
     

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.