16.8.2002 Mustikkapiirakka

1,5 dl maitoa
15 g (1/3 pkt) hiivaa
0,5 dl sokeria
0,5 tl suolaa
0,5 tl kardemummaa
n. 0,5 munaa
dl juoksevaa margariinia
n. 4,5 dl vehnäjauhoja

6 dl mustikoita
1 dl sokeria
0,5 dl vehnäjauhoja

loput munasta

raesokeria

1. Liuota kädenlämpöisen maidon joukkoon hiiva.
2. Lisää muut aineet ja 3 dl vehnäjauhoja. Vatkaa puuhaarukalla hetki taikinajuurta ja lisää loput jauhot sekoittaen.
3. Kaada taikina jauhoiselle työpöydälle ja vaivaa vielä hetki käsin. Lisää jauhoja ripotellen, jos se on tarpeellista.
4. Ota pieni pala taikinaa koristelua varten erikseen ja kauli lopputaikina pyöreäksi levyksi halk.n. 30 cm. Nosta levy pellille leivinpaperin päälle ja käännä reunat noin 0,5 cm:n leveydeltä.
5. Anna kohota lämpimässä paikassa peitettynä 15-20 minuuttia.
6. Leivo koristeeksi jätetystä taikinasta peukalonpään suuruisia pikkupullia ja anna myös niiden kohota työpöydällä peitettynä
7. Survo mustikat, sokeri ja vehnäjauhot.
8. Pistele piirakan pohjalevy tikulla ja voitele reunat munalla. Levitä mustikkasurvos levylle.
9. Voitele koristepullat munalla ja nosta täytteen päälle. Ripottele koristeille ja reunoille raesokeria.
10. Paista piirakka 225 asteessa uunin keskiritilätasolla noin 15 minuuttia.

- Toim. Kaarina Roininen

Lue myös:

    Uusimmat