Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

16.8.2002 Mustikkapiirakka

Julkaistu 17.08.2002 14:16

1,5 dl maitoa
15 g (1/3 pkt) hiivaa
0,5 dl sokeria
0,5 tl suolaa
0,5 tl kardemummaa
n. 0,5 munaa
dl juoksevaa margariinia
n. 4,5 dl vehnäjauhoja

6 dl mustikoita
1 dl sokeria
0,5 dl vehnäjauhoja

loput munasta

raesokeria

1. Liuota kädenlämpöisen maidon joukkoon hiiva.
2. Lisää muut aineet ja 3 dl vehnäjauhoja. Vatkaa puuhaarukalla hetki taikinajuurta ja lisää loput jauhot sekoittaen.
3. Kaada taikina jauhoiselle työpöydälle ja vaivaa vielä hetki käsin. Lisää jauhoja ripotellen, jos se on tarpeellista.
4. Ota pieni pala taikinaa koristelua varten erikseen ja kauli lopputaikina pyöreäksi levyksi halk.n. 30 cm. Nosta levy pellille leivinpaperin päälle ja käännä reunat noin 0,5 cm:n leveydeltä.
5. Anna kohota lämpimässä paikassa peitettynä 15-20 minuuttia.
6. Leivo koristeeksi jätetystä taikinasta peukalonpään suuruisia pikkupullia ja anna myös niiden kohota työpöydällä peitettynä
7. Survo mustikat, sokeri ja vehnäjauhot.
8. Pistele piirakan pohjalevy tikulla ja voitele reunat munalla. Levitä mustikkasurvos levylle.
9. Voitele koristepullat munalla ja nosta täytteen päälle. Ripottele koristeille ja reunoille raesokeria.
10. Paista piirakka 225 asteessa uunin keskiritilätasolla noin 15 minuuttia.

- Toim. Kaarina Roininen

Lisää aiheesta:

Ymmärrätkö suomalaiset murresanat? Testaa tietosi!Oletko pähkinä- tai vehnäallergikko? Karl Fazerin konvehtirasiassa vääriä suklaita"Sehän lähti ihan lapasesta" – Sanna testasi, kuinka vaikea on saada auto hallintaan liukkaalla kelillä Helppo pullajälkkäri on nyt jättihitti somessa! Testaa vaikka isänpäiväksiOstitko tämän tuotteen Puuilosta? Tärkeä huomio!Etkö meinaa herätä aamuisin? Unilääkäri neuvoo, miten käytät kirkasvalolamppua oikein
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 19:12
    Testit

    Ymmärrätkö suomalaiset murresanat? Testaa tietosi!

  • 18:04
    Takaisinvedot

    Oletko pähkinä- tai vehnäallergikko? Karl Fazerin konvehtirasiassa vääriä suklaita

  • 16:55
    Liikenneturvallisuus

    "Sehän lähti ihan lapasesta" – Sanna testasi, kuinka vaikea on saada auto hallintaan liukkaalla kelillä

  • 14:16
    Ruoka

    Helppo pullajälkkäri on nyt jättihitti somessa! Testaa vaikka isänpäiväksi

  • 12:01
    Takaisinvedot

    Ostitko tämän tuotteen Puuilosta? Tärkeä huomio!