Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

16.8.2002 Mustikkapiirakka

Julkaistu 17.08.2002 14:16

1,5 dl maitoa
15 g (1/3 pkt) hiivaa
0,5 dl sokeria
0,5 tl suolaa
0,5 tl kardemummaa
n. 0,5 munaa
dl juoksevaa margariinia
n. 4,5 dl vehnäjauhoja

6 dl mustikoita
1 dl sokeria
0,5 dl vehnäjauhoja

loput munasta

raesokeria

1. Liuota kädenlämpöisen maidon joukkoon hiiva.
2. Lisää muut aineet ja 3 dl vehnäjauhoja. Vatkaa puuhaarukalla hetki taikinajuurta ja lisää loput jauhot sekoittaen.
3. Kaada taikina jauhoiselle työpöydälle ja vaivaa vielä hetki käsin. Lisää jauhoja ripotellen, jos se on tarpeellista.
4. Ota pieni pala taikinaa koristelua varten erikseen ja kauli lopputaikina pyöreäksi levyksi halk.n. 30 cm. Nosta levy pellille leivinpaperin päälle ja käännä reunat noin 0,5 cm:n leveydeltä.
5. Anna kohota lämpimässä paikassa peitettynä 15-20 minuuttia.
6. Leivo koristeeksi jätetystä taikinasta peukalonpään suuruisia pikkupullia ja anna myös niiden kohota työpöydällä peitettynä
7. Survo mustikat, sokeri ja vehnäjauhot.
8. Pistele piirakan pohjalevy tikulla ja voitele reunat munalla. Levitä mustikkasurvos levylle.
9. Voitele koristepullat munalla ja nosta täytteen päälle. Ripottele koristeille ja reunoille raesokeria.
10. Paista piirakka 225 asteessa uunin keskiritilätasolla noin 15 minuuttia.

- Toim. Kaarina Roininen

Lisää aiheesta:

ViikkohoroskooppiKiinnitä huomiota yhteen oleelliseen seikkaan ostaessasi vitamiinivalmistetta"Ei ole lahjomista": Kokenut koiratutkija korjaa harhaluulon koirien kouluttamisestaSaako piparitaikinaa oikeasti syödä raakana?Tässä on taatusti yksinkertaisin tapa poistaa avokadon kiviKatariina Räikkösen Linnan juhlien asussa oli tärkeä viesti – tunnistitko?
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 00:00
    Horoskooppi

    Viikkohoroskooppi

  • Eilen19:01
    Vitamiinit

    Kiinnitä huomiota yhteen oleelliseen seikkaan ostaessasi vitamiinivalmistetta

  • Eilen17:01
    Koirat

    "Ei ole lahjomista": Kokenut koiratutkija korjaa harhaluulon koirien kouluttamisesta

  • Eilen16:38
    Ruoka

    Saako piparitaikinaa oikeasti syödä raakana?

  • Eilen14:37
    Ruokaniksit

    Tässä on taatusti yksinkertaisin tapa poistaa avokadon kivi