15.8. Syyskesän pyttipannu ja herukkajäädyke

Syyskesän pyttipannu

  • 4 mausteista grillimakkaraa
  • 4-5 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl ruokaöljyä
  • 10 keitettyä perunaa
  • 0,5 kesäkurpitsa
  • 10 retiisiä
  • 3 kesäsipulia varsineen
  • 2 dl sokeriherneitä
  • hieman suolaa ja pippuria
  • 4 kananmunaa
  • 1 dl tuoretta ruohosipulia hienonnettuna

Kuori ja kuutioi makkarat ja vihannekset samankokoisiin paloihin. Silppua sipulit. Kuumenna öljyä kasarissa ja nosta makkarapalat pannulle ja paista niitä hetki. Lisää perunat, kesäkurpitsa, retiisit ja sipulit. Paista hetken aikaa. Lisää sokeriherneet ja mausteet. Paista kananmunat ja ripottele niiden päälle ruohosipulisilppua. Tarjoile pyttipannun kanssa.

Herukkajäädyke

  • 2 prk maitorahkaa
  • 2 dl vaniljajogurttia
  • 4 dl herukoita
  • 1 dl tomusokeria

Sekoita kaikki ainekset keskenään ja kaada jäädykeaines pakastuksen kestävään vuokaan. Pakasta yön yli.

Reseptit: Sanna Miettunen

Lue myös:

    Uusimmat