15.8. Grillattuja kasviksia, makkaraa ja tomaattikastiketta

Grillatut bataattisiivut

  • 1 iso bataatti
  • Oliiviöljyä
  • Suolaa
  • Mustapippuria

Leikkaa bataatti noin 1 cm paksuisiksi siivuiksi. Sivele oliiviöljyllä ja suolalla. Grillaa viipaleet kypsäksi. Rouhi päälle vielä mustapippuria juuri ennen tarjoilua.

Grillatut kasvikset nyytissä

  • 3 perunaa
  • Nippu kevätsipulia
  • 1 kesäkurpitsa
  • 1 sitruunan mehu
  • Suolaa
  • Mustapippuria
  • Loraus valkoviiniä
  • Foliota nyytteihin

Viipaloi perunat, kesäkurpitsa ja kevätsipulit. Nostele ne folionyytteihin. Purista päälle sitruunamehua, lorauta joukkoon valkoviiniä ja mausta suolalla sekä pippurilla. Grillaa kasvikset kypsiksi. Tarjoile grillatun makkaran kanssa.

Grillattu tomaattikastike

  • 1 kg tomaatteja
  • 5 valkosipulinkynttä
  • Tuoretta basilikaa
  • 3 rkl balsamiviinietikkaa
  • 0,5 dl oliiviöljyä
  • ripaus sokeria
  • suolaa
  • mustapippuria

Halkaise tomaatit ja levitä ne foliopaperille. Ripottele pinnoille hienonnettu valkosipuli, basilikaa, balsamiviinietikka, oliiviöljy sekä sokeria, suolaa ja pippuria. Kääri folionyytti tiukasti kiinni ja laita grilliin. Anna tomaattien kypsyä n. 15 minuuttia ja kaada nyytin sisältö kulhoon. Soseuta tasaiseksi sauvasekoittimella ja tarkista maku. Mausta tarvittaessa suolalla, pippurilla ja sokerilla.

Reseptit: Alex Nurmi

Lue myös:

    Uusimmat