15.6. Lihavartaat ja tomaattihilloke

Lihavartaat

  • 400 g naudan ulkofileetä
  • 400 g lampaan ulkofileetä
  • 2 paprikaa
  • 2 punasipulia
  • 1-2 tl maldon-suolaa
  • maustepippuria
  • Marinadi:
  • 0,5 dl oliiviöljyä
  • 2 rkl punaviinietikkaa
  • 2 valkosipulinkynttä murskattuna
  • 1 rkl Fruisana-hedelmäsokeria
  • tuoretta oreganoa

Leikkaa lihat reiluiksi kuutioiksi. Paloittele paprikat ja lohko sipulit. Sekoita marinadin ainekset ja laita lihat sekä kasvikset marinoitumaan pariksi tunniksi. Pujottele ainekset vedessä liotettuihin varrastikkuihin ja pyyhi liiat marinadit pois vartaiden pinnasta. Mausta vartaat suolalla ja maustepippurilla ja grillaa ne kypsiksi.

Tomaattihilloke

  • 0,5 kg tomaatteja
  • 3 sipulia
  • 2 oksaa rosmariinia
  • 0,5 dl oliiviöljyä
  • 1-2 tl suolaa
  • ripaus cayennenpippuria
  • 2 rkl punaviinietikkaa
  • 0,5 dl Fruisana-hedelmäsokeria
  • tilkka vettä

Lohko tomaatit ja poista vihreä kova kanta. Leikkaa sipulit ohuiksi suikaleiksi. Mittaa kattilaan öljy, suola, cayennenpippuri ja rosmariinit. Lisää myös sipulit. Kuumenna sekoitellen. Lisä sitten etikka, sokeri ja lopuksi tomaatit. Hauduta 15-20 minuuttia. Lisää kattilaan tarvittaessa tilkka vettä.

Reseptit: Alex Nurmi

Lue myös:

    Uusimmat