15.3.2004 Nuudelisalaatti ja pähkinäkastiketta

Nuudelisalaatti

  • 1 punainen paprika
  • 1/3 retikkaa
  • 1 porkkana
  • 1 kesäkurpitsa
  • ½ chili
  • ½ dl paahdettuja ja kuorittuja maapähkinöitä
  • 3 tomaattia
  • 150-200 g riisinuudeleita
  • 4-5 rkl soijaa
  • 1 rkl seesamiöljyä
  • 1 rkl makeaa chilikastiketta
  • 1 ruukku lehtipersiljaa

Suikaloi kaikki kasvikset. Kuumenna wokkipannu ja kaksi ruokalusikallista rypsiöljyä kuumaksi. Lisää kasvikset vähitellen kypsymis järjestyksessä ja pyörittele niitä pannulla hetki, niin että niihin jää vielä suutuntumaa. Lisää viimeisenä joukkoon tomaatit paloiteltuina. Liota nuudeleita 10-15 minuuttia kädenlämpöisessä vedessä ja keitä ne kypsiksi kasvisliemessä. Huuhtele ne nopeasti kylmällä vedellä. Anna kasvisten jäähtyä hetki ja yhdistä ne nuudelien kanssa kulhossa. Lisää mausteet sekä hienonnettu persilja ja sekoita. Sopii tarjottavaksi sellaisenaan tai esimerkiksi paistetun tai höyrytetyn kalan kera.

Pähkinäkastike

  • 2 dl kuorittuja maapähkinöitä (suolapähkinöitä)
  • 2 1/2 dl rypsiöljyä
  • 1/2 sitruunan mehu ja raastettu kuori
  • pippuria ja sokeria

Huuhtele suolapähkinät kevyesti. Kuumenna öljy kattilassa kuumaksi ja lisää pähkinät. Ota kattila pois liedeltä laita kansi päälle ja anna jäähtyä. Kaada pähkinät ja öljy tehosekoittimeen ja sekoita tasaiseksi. Lisää sitruunan mehu ja raastettu kuori sekä mausteet. Tarkista maku. tarjoile nuudelisalaatin kera.

Reseptit: Samuli Wirgentius/Ruokala

Lue myös:

    Uusimmat