Mainos

14.3. Siikakeitto ja sinappinen aioli

Siikakeitto

  • 500-600 g siikafileetä
  • 1 sipuli
  • 6 kiinteä maltoista perunaa
  • pala palsternakkaa
  • pala selleriä
  • 50 g voita
  • n. 1 l vettä tai kalalientä
  • 6 maustepippuria
  • tillin varret
  • hienonnettua tilliä
  • viipale hapanta ruisleipää
  • suolaa
  • (2 dl kermaa)

Hienonna sipuli ja paloittele perunat, palsternakka ja selleri. Sulata voi kattilassa ja kuullota kasviksia voissa hetki. Lisää vesi tai kalaliemi, maustepippurit ja tillin varret. Keitä kunnes perunat ovat kypsiä. Poista tillin varret. Paloittele nahattomat siikafileet ja lisää ne keittoon. Lisää myös halutessasi kerma ja kiehauta. Lisää lopuksi hienonnettu tilli ja tarkista maku. Lisää halutessasi suolaa. Nosta keiton päälle pala hapanta ruisleipää ja anna sopan vielä tekeytyä kannen alla n. 10 minuuttia. Tarjoile tuoreen ruisleivän kanssa.

Sinappinen aioli

  • 2 dl valmista majoneesia
  • 2 rkl dijon-sinappia
  • 2 valkosipulinkynttä murskattuna
  • ripaus sokeria
  • tarvittaessa suolaa ja mustapippuria

Sekoita kaikki ainekset ja tarjoile keiton lisänä.

Reseptit: Teresa Välimäki

Mainos

Lisää aiheesta
    Mainos

    Suosituimmat videot

    Mainos

    Uusimmat

    Mainos
    Mainos
    Mainos
     

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.