Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

14.3. Siikakeitto ja sinappinen aioli

Julkaistu 14.03.2007 00:00

Siikakeitto

  • 500-600 g siikafileetä
  • 1 sipuli
  • 6 kiinteä maltoista perunaa
  • pala palsternakkaa
  • pala selleriä
  • 50 g voita
  • n. 1 l vettä tai kalalientä
  • 6 maustepippuria
  • tillin varret
  • hienonnettua tilliä
  • viipale hapanta ruisleipää
  • suolaa
  • (2 dl kermaa)

Hienonna sipuli ja paloittele perunat, palsternakka ja selleri. Sulata voi kattilassa ja kuullota kasviksia voissa hetki. Lisää vesi tai kalaliemi, maustepippurit ja tillin varret. Keitä kunnes perunat ovat kypsiä. Poista tillin varret. Paloittele nahattomat siikafileet ja lisää ne keittoon. Lisää myös halutessasi kerma ja kiehauta. Lisää lopuksi hienonnettu tilli ja tarkista maku. Lisää halutessasi suolaa. Nosta keiton päälle pala hapanta ruisleipää ja anna sopan vielä tekeytyä kannen alla n. 10 minuuttia. Tarjoile tuoreen ruisleivän kanssa.

Sinappinen aioli

  • 2 dl valmista majoneesia
  • 2 rkl dijon-sinappia
2 valkosipulinkynttä
murskattuna
  • ripaus sokeria
  • tarvittaessa suolaa ja mustapippuria
  • Sekoita kaikki ainekset ja tarjoile keiton lisänä.

    Reseptit: Teresa Välimäki

    Lisää aiheesta:

    Voiko Suomeen iskeä pahin influenssa kymmeneen vuoteen? Virusmuunnos huolettaa maailmallaEnnennäkemätön jauheliha kauppoihinVaroitus: Älä polta tätä kynttilää!Kelan linjaus nosti tunteet pintaan – näin isoissa yrityksissä suhtaudutaan etätöihinTalven trendikengissä voi piillä vaara – tämän toimenpiteen suutari tekisiTutkimus paljasti salakavalan sokeri-ilmiön – korostuu erityisesti pienituloisilla
    Lifestyle

    Tuoreimmat aiheesta

    Lifestyle
    • 18:58
      Influenssa

      Voiko Suomeen iskeä pahin influenssa kymmeneen vuoteen? Virusmuunnos huolettaa maailmalla

    • 16:57
      Ruoka

      Ennennäkemätön jauheliha kauppoihin

    • 14:52
      Takaisinvedot

      Varoitus: Älä polta tätä kynttilää!

    • 14:09
      Etätyö

      Kelan linjaus nosti tunteet pintaan – näin isoissa yrityksissä suhtaudutaan etätöihin

    • 11:59
      Kengät

      Talven trendikengissä voi piillä vaara – tämän toimenpiteen suutari tekisi