Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

14.3. Siikakeitto ja sinappinen aioli

Julkaistu 14.03.2007 00:00

Siikakeitto

  • 500-600 g siikafileetä
  • 1 sipuli
  • 6 kiinteä maltoista perunaa
  • pala palsternakkaa
  • pala selleriä
  • 50 g voita
  • n. 1 l vettä tai kalalientä
  • 6 maustepippuria
  • tillin varret
  • hienonnettua tilliä
  • viipale hapanta ruisleipää
  • suolaa
  • (2 dl kermaa)

Hienonna sipuli ja paloittele perunat, palsternakka ja selleri. Sulata voi kattilassa ja kuullota kasviksia voissa hetki. Lisää vesi tai kalaliemi, maustepippurit ja tillin varret. Keitä kunnes perunat ovat kypsiä. Poista tillin varret. Paloittele nahattomat siikafileet ja lisää ne keittoon. Lisää myös halutessasi kerma ja kiehauta. Lisää lopuksi hienonnettu tilli ja tarkista maku. Lisää halutessasi suolaa. Nosta keiton päälle pala hapanta ruisleipää ja anna sopan vielä tekeytyä kannen alla n. 10 minuuttia. Tarjoile tuoreen ruisleivän kanssa.

Sinappinen aioli

  • 2 dl valmista majoneesia
  • 2 rkl dijon-sinappia
2 valkosipulinkynttä
murskattuna
  • ripaus sokeria
  • tarvittaessa suolaa ja mustapippuria
  • Sekoita kaikki ainekset ja tarjoile keiton lisänä.

    Reseptit: Teresa Välimäki

    Lisää aiheesta:

    ViikkohoroskooppiKiinnitä huomiota yhteen oleelliseen seikkaan ostaessasi vitamiinivalmistetta"Ei ole lahjomista": Kokenut koiratutkija korjaa harhaluulon koirien kouluttamisestaSaako piparitaikinaa oikeasti syödä raakana?Tässä on taatusti yksinkertaisin tapa poistaa avokadon kiviKatariina Räikkösen Linnan juhlien asussa oli tärkeä viesti – tunnistitko?
    Lifestyle

    Tuoreimmat aiheesta

    Lifestyle
    • 00:00
      Horoskooppi

      Viikkohoroskooppi

    • Eilen19:01
      Vitamiinit

      Kiinnitä huomiota yhteen oleelliseen seikkaan ostaessasi vitamiinivalmistetta

    • Eilen17:01
      Koirat

      "Ei ole lahjomista": Kokenut koiratutkija korjaa harhaluulon koirien kouluttamisesta

    • Eilen16:38
      Ruoka

      Saako piparitaikinaa oikeasti syödä raakana?

    • Eilen14:37
      Ruokaniksit

      Tässä on taatusti yksinkertaisin tapa poistaa avokadon kivi