14.12. Katkarapu-vermisellisalaatti ja kanaa kookos-chilikastikkeessa

Katkarapu-vermisellisalaatti

  • 250 g pakastekatkarapuja
  • pala kurkkua
  • pala varsiselleriä
  • 2 tomaattia
  • 100 g vermiselliä
  • 1 rkl thaimaalaista kalakastiketta
  • 1 limen mehu
  • 1 tl sokeria

Valuta sulatetut katkaravut. Suikaloi kurkku ja selleri. Halkaise tomaatit ja poista siemenet. Leikkaa suikaleiksi. Keitä vermisellit juuri ja juuri kypsiksi ja jäähdytä kylmän veden alla. Sekoita kaikki ainekset ja anna maustua noin puoli tuntia. Koristele tuoreella korianterilla ja chilillä.

Kanaa kookos-chilikastikkeessa

  • 250g broilerinrintafileetä suikaleina
  • 1 rkl öljyä
  • 0,5 rkl vihreää chilitahnaa
  • 1 prk kookosmaitoa
  • 1 pieni munakoiso
  • Kalakastiketta
  • Ripaus sokeria
  • Koristeeksi:
  • Basilikaa (makeaa) ja tuoretta chiliä

Kuumenna öljy padassa tai esim. wokpannussa. Lisää chilitahna ja kuullota sitä hetki. Lisää kookosmaito sekä mausteet ja kiehauta. Lisää kuutioitu munakoiso sekä kanasuikaleet. Hauduta kunnes kana on kypsää.

Tarjoile riisin tai nuudelien kera.

Reseptit: Samaporn (Tui) Ranne ja Teresa Välimäki

Lue myös:

    Uusimmat