Mainos

14.12. Katkarapu-vermisellisalaatti ja kanaa kookos-chilikastikkeessa

Katkarapu-vermisellisalaatti

  • 250 g pakastekatkarapuja
  • pala kurkkua
  • pala varsiselleriä
  • 2 tomaattia
  • 100 g vermiselliä
  • 1 rkl thaimaalaista kalakastiketta
  • 1 limen mehu
  • 1 tl sokeria

Valuta sulatetut katkaravut. Suikaloi kurkku ja selleri. Halkaise tomaatit ja poista siemenet. Leikkaa suikaleiksi. Keitä vermisellit juuri ja juuri kypsiksi ja jäähdytä kylmän veden alla. Sekoita kaikki ainekset ja anna maustua noin puoli tuntia. Koristele tuoreella korianterilla ja chilillä.

Kanaa kookos-chilikastikkeessa

  • 250g broilerinrintafileetä suikaleina
  • 1 rkl öljyä
  • 0,5 rkl vihreää chilitahnaa
  • 1 prk kookosmaitoa
  • 1 pieni munakoiso
  • Kalakastiketta
  • Ripaus sokeria
  • Koristeeksi:
  • Basilikaa (makeaa) ja tuoretta chiliä

Kuumenna öljy padassa tai esim. wokpannussa. Lisää chilitahna ja kuullota sitä hetki. Lisää kookosmaito sekä mausteet ja kiehauta. Lisää kuutioitu munakoiso sekä kanasuikaleet. Hauduta kunnes kana on kypsää.

Tarjoile riisin tai nuudelien kera.

Reseptit: Samaporn (Tui) Ranne ja Teresa Välimäki

Mainos

Lisää aiheesta
    Mainos

    Suosituimmat videot

    Mainos

    Uusimmat

    Mainos
    Mainos
     

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.