Mainos

14.11.2003 Lohi-fenkolikierteet

3 dl maitoa tai vettä
25 g hiivaa tai kuivahiivaa pakkauksen ohjeen mukaan
3/4 dl perunamuusijauhetta
2 tl fenkolia
0,5 tl suolaa
4-4,5 dl sämpylä- tai vehnäjauhoja
0,5 dl öljyä tai juoksevaa margariinia

1 tuore fenkoli ( n. 200 g )
1-2 sipulia
100 g katkarapu- tai valkosipuli-tuorejuustoa
n. 150 g kylmäsavustettua kirjolohta
1 ruukku tilliä
1 tl sitruunapippuria

munaa

suolapähkinärouhetta tai seesaminsiemeniä

1. Liuota kädenlämpöiseen maitoon hiiva.
2. Lisää perunasosehiutaleet, huhmaressa hienonnettu fenkoli ja suola.
3. Alusta taikinaan jauhot sekä loppuvaiheessa öljy. Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa.
4. Hienonna täytettä varten fenkoli ja sipuli. Sekoita kasvissilput keskenään ja kypsennä mikrossa täydellä teholla 2-3 minuuttia tai pehmennä ne pannulla tilkassa öljyä koko ajan sekoittaen. Anna jäähtyä.
5. Leikkaa lohi pieniksi kuutioiksi. Hienonna tilli.
6. Kauli kohonnut taikina noin 25x60 cm:n suuruiseksi levyksi.
7. Levitä levylle tuorejuusto ja ripottele päälle lohikuutiot, fenkoli-sipulisilppu, tilli sekä sitruunapippuri.
8. Kääri levy rullaksi.
9. Leikkaa rulla noin 2 cm:n levyisiksi paloiksi ja nosta palat leivinpaperin päälle reunalliselle uunipannulle lähes vieri viereen, jätä väleihin vähän kohoamistilaa.
10. Anna leivonnaisen kohota lämpimässä paikassa peitettynä.
11. Voitele pinta munalla ja ripottele päälle rouhittuja suolapähkinöitä.
12. Paista leivonnaista 225 asteessa uunin keskiritilätasolla 15-18 minuuttia.
13. Irrota lohikierteet tarjoilua varten toisistaan ja asettele " sisarukset " takaisin paikolleen tarjoiluvadille. Leivonnaiset maistuvat hyviltä vähän lämpiminä tai kylminä.

Vinkki:

* Fenkolin ja sipulin asemesta sopii myös purjo. Halkaise iso purjo, huuhdo ja leikkaa viipaleiksi. Pehmennä mikrossa 2-3 minuuttia.


Mainos

Lisää aiheesta
    Mainos

    Suosituimmat videot

    Mainos

    Uusimmat

    Mainos
    Mainos
     

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.