13.5.2004 Sieni-juustokeitto ja kaurateeleipä

Sieni-juustokeitto (4 annosta)

  • 1 rasia siitake- tai herkkusieniä
  • 1 sipuli
  • voita tai öljyä
  • 3 rkl vehnäjauhoja
  • 1,2 l kasvislientä
  • 2 tl rakuunaa
  • 150 g sulatejuustoa
  • mustapippuria
  • (suolaa)
  • hienonnettua persiljaa

Hienonna sipuli ja viipaloi sienet. Kuullota niitä voissa tai öljyssä laakeassa kattilassa kunnes ne ovat pehmeitä. Lisää kattilaan vehnäjauhot ja sekoita ne hyvin sienien joukkoon. Lisää neste ja kuumenna hyvin sekoittaen. Anna kiehahtaa. Lisää sitten juusto sekä mausteet. Sekoita kunnes keitto on tasaista. Tarkista maku ja viimeistele hienonnetulla persiljalla.

Kaurateeleipä (2 kpl)

  • 2,5 dl vehnäjauhoja
  • 3 tl leivinjauhetta
  • 2,5 dl kaurahiutaleita
  • ripaus suolaa
  • 1 rkl sokeria
  • 2 dl maitoa
  • 2 rkl rypsiöljyä

Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin. Lisää seokseen kaurahiutaleet, suola ja sokeri. Sekoita nopeasti joukkoon maito ja rypsiöljy. Muotoile taikinasta uunipellille leivinpaperin päälle 2 pyöreää litteää teeleipää jauhotetuin käsin. Pistele leivät haarukalla ja paista 225 asteisessa uunissa n. 15 minuuttia.

Resepti: Samuli Wirgentius/ Ruokala

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja