13.3 Appelsiini-kinuski-juustokakku

Pohja:

  • 1 pakkaus Digestive- keksejä
  • 75 g margariinia tai voita

Täyte:

  • 5 liivatelehteä
  • 2 rkl appelsiinimehua
  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 2 dl kinuskikastiketta
  • 100 g saksanpähkinöitä
  • 2 dl kuohukermaa

Päälle:

  • 3 makeaa appelsiinia
  • 1 dl appelsiinitäysmehua
  • 1 dl hyytelösokeria

Hienonna keksit ja sekoita sulatetun rasvan kanssa tasaiseksi. Leikkaa irtopohjavuokaan leivinpaperista pohjan kokoinen pala. Painele muruseos vuoan pohjalle. Sekoita tuorejuusto, kinuskikastike ja rouhitut pähkinät. Liota liivatelehdet ja sulata ne sitten kuumaan mehuun. Lisää liivate ohuena nauhana juustoseoksen joukkoon hyvin sekoittaen. Lisää vaahdotettu kerma ja sekoita. Kaada seos vuokaan keksipohjan päälle ja peitä alumiinifoliolla. Laita kakku pakkaseen siksi aikaa kuin teet appelsiinipäällyksen.

Leikkaa appelsiiniviipaleet kalvottomiksi. Kuumenna mehu ja hyytelösokeri. Ota kattila sivuun ja lisää appelsiini palat. Anna hieman jäähtyä ja levitä kakun päälle. Nosta koko kakku jääkaappiin hyytymään yön yli. Koristelle mintun tai sitruunamelissan lehdillä ja tarjoile.

Resepti: Marja Poikolainen, Tampere

Lue myös:

    Uusimmat