13.12. Suuri keittokirja-aamu! Makkarastroganov ja uunibanaanit

Makkarastroganov

  • 250 g hyvää lenkkimakkaraa
  • n. 2 rkl voita
  • mustapippuria
  • 1 rkl suomalaista sinappia
  • 1 tl hunajaa
  • 1 sipuli
  • 4 dl hyvää lihalientä
  • puoli purkkia tomaattipyreetä
  • 120 g smetanaa
  • 1-2 venäläistä suolakurkkua

Sulata voi pannussa. Paista kauniisti pikkukuutioiksi leikattu makkara rapeaksi. Mausta palaset mustapippurilla ja sinapilla. Sinappi saa mielellään olla äkäisen tulista suomalaista sinappia. Lisää hunaja ja sekoita ainekset keskenään. Paista silputtu sipuli toisessa pannussa raukeaksi ja kaada makkarapannuun. Sekoita ja lisää lihaliemi sekä tomaattipyree ja smetana. Alenna levyn lämpöä ja keittele kastiketta hiljalleen 15 minuuttia. Silppua suolakurkut pieniksi kuutioiksi ja sekoita lopuksi kastikkeeseen. Suolakurkut sopivat tähän soosiin paremmin kuin maustekurkut. Maustekurkun säilönnässä on käytetty sellaisia maustimia, jotka riitelevät kastikkeen makujen kanssa. Osan suolakurkuista voi leikata kauniiksi suikaleiksi kastikkeen päälle.

Mysi Lahtinen: Käden käänteessä, Päivällinen pöytään puolessa tunnissa

Banane al Forno, eli uunibanaanit

  • 6 kypsää banaania
  • 1 appelsiinin mehu
  • 6 rkl sokeria
  • 4 rkl suolatonta voita
  • rommia (jos haluat)

Kuumenna uuni 175-asteiseksi. Voitele uunivuoka, johon banaanit mahtuvat yhteen kerrokseen. Halkaise banaanit ja laita ne vuokaan. Kaada päälle appelsiinimehu, ripottele sokeri ja laita voinokareet päälle. Paista 5-6 minuuttia kunnes päällys on kevyesti ruskistunut ja kiiltää. Ripottele päälle hieman rommia ja tarjoa banaanit lämpiminä tai huoneenlämpöisinä.

Sophia Loren, Makuja ja muistoja

Lue myös:

    Uusimmat