Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

13.11. Parsakaalimunakas ja kookos-ruusukaalikeitto

Julkaistu 13.11.2006 00:00

Parsakaalimunakas

2:lle hengelle

  • Munakas:
  • 2 rkl voita
  • 4 kananmunaa
  • 2 rkl vettä
  • suolaa
  • vastajauhettua mustapippuria
  • Täyte:
  • 1 keitetty parsakaali pieninä kukintoina
  • 2 rkl ruohosipulia, kevätsipulia tai purjoa hienonnettuna
  • 6 lehteä basilikaa revittynä
  • 0,5 dl juustoraastetta (oranssi cheddar)

Riko munat kulhoon. Vatkaa munien rakenne rikki. Mausta suolalla sekä pippurilla ja sekoita vesi joukkoon. Ruskista voi pannulla ja kaada munakastaikina päälle. Sekoita lastalla muutaman kerran kahdeksikonmuotoisin vedoin. Kun munakas alkaa hyytyä, asettele parsakaali, sipuli basilika ja juustoraaste sen pinnalle. Ota munakas pois liedeltä ja laita kansi paistinpannun päälle. Anna hyytyä hetki ja nauti heti. Munakas ei odota ruokailijoita, joten se pitää syödä heti valmistuttuaan.

Kookos-ruusukaalikeitto

  • 2 rkl öljyä
  • 0,5 l ruusukaaleja puolitettuina
  • 0,5 l perunoita lohkoina
  • 1 pieni purjosipuli hienonnettuna
  • 2 tl currya
  • 2 tl hienonnettua tuoretta inkivääriä
  • suolaa
  • 2 dl kookoskermaa
  • 1 l vettä
  • leipäkrutonkeja

Kuullota öljyssä ruusukaalit, perunat, sipuli, curry ja inkivääri. Lisää suola ja anna kuullottua vielä hetki. Lisää kookoskerma ja vesi. Hauduta miedolla lämmöllä, kunnes kasvikset ovat täysin kypsiä. Soseuta keitto ja tarkista maku. Ripottele annosten pinnalle leipäkrutonkeja. Nauti keitto maalaisleivän kera.

Reseptit: Maija Silvennoinen

Lisää aiheesta:

Kuitulisiin liittyy harhakäsitys – Hanna Partanen muistuttaa: "Ei todellakaan valitettavasti niin ole"Työpaikka, parisuhde ja terveys – Juho-Pekka menetti kaiken lyhyessä ajassaInhottavasta silmäongelmasta ei kostutustipoilla pääse eroonYleellisen samppanjapullon historia yllättää: "Ei voi kätkeä pommia"Kuinka kauan avattu glögi säilyy? Vastaus saattaa yllättääTekokuusi vai aito kuusi? "Aidon kuusen kritiikki kohdistuu siihen, että se palvelee vain lyhyen aikaa"
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 08:41
    Ravitsemus

    Kuitulisiin liittyy harhakäsitys – Hanna Partanen muistuttaa: "Ei todellakaan valitettavasti niin ole"

  • 06:37
    Asian ytimessä.doc

    Työpaikka, parisuhde ja terveys – Juho-Pekka menetti kaiken lyhyessä ajassa

  • Eilen19:08
    Silmäsairaudet

    Inhottavasta silmäongelmasta ei kostutustipoilla pääse eroon

  • Eilen18:15
    Kuohuviini

    Yleellisen samppanjapullon historia yllättää: "Ei voi kätkeä pommia"

  • Eilen17:15
    Juomat

    Kuinka kauan avattu glögi säilyy? Vastaus saattaa yllättää