Parsakaalimunakas
2:lle hengelle
- Munakas:
- 2 rkl voita
- 4 kananmunaa
- 2 rkl vettä
- suolaa
- vastajauhettua mustapippuria
- Täyte:
- 1 keitetty parsakaali pieninä kukintoina
- 2 rkl ruohosipulia, kevätsipulia tai purjoa hienonnettuna
- 6 lehteä basilikaa revittynä
- 0,5 dl juustoraastetta (oranssi cheddar)
Riko munat kulhoon. Vatkaa munien rakenne rikki. Mausta suolalla sekä pippurilla ja sekoita vesi joukkoon. Ruskista voi pannulla ja kaada munakastaikina päälle. Sekoita lastalla muutaman kerran kahdeksikonmuotoisin vedoin. Kun munakas alkaa hyytyä, asettele parsakaali, sipuli basilika ja juustoraaste sen pinnalle. Ota munakas pois liedeltä ja laita kansi paistinpannun päälle. Anna hyytyä hetki ja nauti heti. Munakas ei odota ruokailijoita, joten se pitää syödä heti valmistuttuaan.
Kookos-ruusukaalikeitto
- 2 rkl öljyä
- 0,5 l ruusukaaleja puolitettuina
- 0,5 l perunoita lohkoina
- 1 pieni purjosipuli hienonnettuna
- 2 tl currya
- 2 tl hienonnettua tuoretta inkivääriä
- suolaa
- 2 dl kookoskermaa
- 1 l vettä
- leipäkrutonkeja
Kuullota öljyssä ruusukaalit, perunat, sipuli, curry ja inkivääri. Lisää suola ja anna kuullottua vielä hetki. Lisää kookoskerma ja vesi. Hauduta miedolla lämmöllä, kunnes kasvikset ovat täysin kypsiä. Soseuta keitto ja tarkista maku. Ripottele annosten pinnalle leipäkrutonkeja. Nauti keitto maalaisleivän kera.
Reseptit: Maija Silvennoinen