Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

13.11. Parsakaalimunakas ja kookos-ruusukaalikeitto

Julkaistu 13.11.2006 00:00

Parsakaalimunakas

2:lle hengelle

  • Munakas:
  • 2 rkl voita
  • 4 kananmunaa
  • 2 rkl vettä
  • suolaa
  • vastajauhettua mustapippuria
  • Täyte:
  • 1 keitetty parsakaali pieninä kukintoina
  • 2 rkl ruohosipulia, kevätsipulia tai purjoa hienonnettuna
  • 6 lehteä basilikaa revittynä
  • 0,5 dl juustoraastetta (oranssi cheddar)

Riko munat kulhoon. Vatkaa munien rakenne rikki. Mausta suolalla sekä pippurilla ja sekoita vesi joukkoon. Ruskista voi pannulla ja kaada munakastaikina päälle. Sekoita lastalla muutaman kerran kahdeksikonmuotoisin vedoin. Kun munakas alkaa hyytyä, asettele parsakaali, sipuli basilika ja juustoraaste sen pinnalle. Ota munakas pois liedeltä ja laita kansi paistinpannun päälle. Anna hyytyä hetki ja nauti heti. Munakas ei odota ruokailijoita, joten se pitää syödä heti valmistuttuaan.

Kookos-ruusukaalikeitto

  • 2 rkl öljyä
  • 0,5 l ruusukaaleja puolitettuina
  • 0,5 l perunoita lohkoina
  • 1 pieni purjosipuli hienonnettuna
  • 2 tl currya
  • 2 tl hienonnettua tuoretta inkivääriä
  • suolaa
  • 2 dl kookoskermaa
  • 1 l vettä
  • leipäkrutonkeja
  • Kuullota öljyssä ruusukaalit, perunat, sipuli, curry ja inkivääri. Lisää suola ja anna kuullottua vielä hetki. Lisää kookoskerma ja vesi. Hauduta miedolla lämmöllä, kunnes kasvikset ovat täysin kypsiä. Soseuta keitto ja tarkista maku. Ripottele annosten pinnalle leipäkrutonkeja. Nauti keitto maalaisleivän kera.

    Reseptit: Maija Silvennoinen

    Lisää aiheesta:

    Tunnettu ravintola sulki ovensa Helsingissä47 vuoden uralle karu loppu – Ben & Jerry'sin perustaja eroaaNikotiinipussien käyttö yleistynyt hälyttävästi Suomen nuorilla: "Ostamisen ikäraja kiireellisesti 20 vuoteen"Jos jauhelihassa on viimeinen käyttöpäivä, tee heti näin!"Painajaismainen" hiivasieni leviää maailmalla – mikä on Suomen tilanne? Arkkipiispa ja professori kertovat, miten tunnistaa hyvän ja pahan: "Kansan syvissä riveissä piilee totuus"
    Lifestyle

    Tuoreimmat aiheesta

    Lifestyle
    • 10:39
      Ravintolat

      Tunnettu ravintola sulki ovensa Helsingissä

    • 09:51
      Ruoka

      47 vuoden uralle karu loppu – Ben & Jerry'sin perustaja eroaa

    • 09:08
      Nikotiinipussit

      Nikotiinipussien käyttö yleistynyt hälyttävästi Suomen nuorilla: "Ostamisen ikäraja kiireellisesti 20 vuoteen"

    • 07:46
      Ruoka

      Jos jauhelihassa on viimeinen käyttöpäivä, tee heti näin!

    • 06:29
      Infektiot

      "Painajaismainen" hiivasieni leviää maailmalla – mikä on Suomen tilanne?