Neuvot pysyvään parisuhteeseen: Nämä asiat naimisissa olevat haluavat kertoa tuleville morsiamille

Lue nämä naimisissa olevien naisten vinkit vahvaan parisuhteeseen, ja ota oppia omaan elämääsi. 

Ennen alttarille astumista tuoreet morsiamet kuulevat usein neuvoja tulevaa avioelämää varten. Parhaimmat neuvot avioelämään tulevat heiltä, jotka ovat onnistuneet pitämään avioliittonsa vahvana vaikeuksista huolimatta.

Nämä kohdat jokaisen tulevan morsiamen tulisi sisäistää pitääkseen liittonsa vahvana. 

Älkää unohtako treffejä

Naimisissa olon ei tarvitse tarkoittaa ainoastaan tylsiä koti-iltoja television äärellä. Elämä aviopuolison kanssa voi olla jännittää ja yllättävää, kaikki on kiinni omasta asenteesta.

Yllätä puolisosi flirttailevilla tekstiviesteillä, ja pyydä häntä treffeille. Treffeillä käymisen lopettaminen tarkoittaa helposti myös suhteen kuivumista. Etukäteen suunnitellut tai spontaanit treffit pitävät sen sijaan romanssin elinvoimaisena!

Turha riitely ei kannata 

Ärsyttääkö ylös jätetty vessanpytyn kansi tai kahvikupin jättäminen pöydälle? Monet pienet ärsytyksen aiheet eivät ole oikeasti riidan arvoisia, eikä niiden vuoksi kannata tuhlata energiaa.

Ennen kuin suutut, mieti mitä haluat riidalla saavuttaa. Usein pelkkä syvään hengittäminen ja asian kuittaaminen huumorilla ovat itseasiassa parempia ratkaisuja kuin riitely.

Selvittäkää ongelmat puhki

Naimisissa olevat eivät jaksa riidellä turhasta, mutta tietyt asiat täytyy puhua halki. Jos asioista ei puhuta, ongelmat jatkuvat ja saavuttavat lopulta suuret mittasuhteet. Tässä vaiheessa asioiden käsitteleminen voikin olla jo vaikeaa. Jos puolisosi tapa puhua puhelimeen ruokapöydässä ärsyttää, puhukaa asiasta ennen kuin asia räjähtää käsiin. 

Vaihtakaa rooleja kotitöissä

Pariskunnasta parempi ruoanlaittaja on yleensä se, joka valmistaa illalliset, toisen hoitaessa puolestaan imuroinnin. Kotitöiden jakaminen on järkevää, mutta aina samojen askareiden tekeminen voi turhauttaa.

Jos jokailtainen ruoanlaitto alkaa tuntua puuduttavalta, vaihtakaa välillä rooleja. Näin saatte molemmat vaihtelua arkeen, vaikka uusi kotityö ei aina olisikaan se mieluisin.

Muista olla kohtelias

Vaikka olisitkin viettänyt toisen kanssa yhdessä jo useamman vuoden, älä unohda olla kohtelias. Pienet sanat, kuten kiitos ja ole hyvä, eivät vaadi sanojaltaan paljon, mutta ovat parisuhteen kannalta tärkeitä asioita. Kohteliaat sanat vähentävät myös väärinymmärryksen riskiä ja pitävät ilmapiirin iloisena.

Mikään ei voita yhteisiä aamuja

Mikään ei voita sitä ihanaa hetkeä, jolloin heräät puolisosi vierestä ennen kiireistä työpäivää. Päivän aloittaminen ja päättäminen rakkaimpansa vieressä on parisuhteen ehdottomasti parhaita puolia. Kukaan ei voi tietää, kuinka kauan saatte viettää aikaanne yhdessä, joten nauttikaa aamun ja illan yhteisistä hetkistä täysin sydämin.

Hyväksy vihan tunteet

Tosiasia on, että myös avioliitossa vihan tunteet ovat yleisiä. Välillä puoliso saattaa todella käydä hermoille ja riitelyä ei voi välttää, mutta se on elämää. Samaan aikaan kun rakastat puolisoasi yli kaiken, saatat välillä myös vihata häntä. Rakkautenne avulla selviätte kuitenkin yhdessä sekä hyvistä että huonoista päivistä.

Muista huolehtia itsestäsi

Ennen avioliittoa itsestään huolehtiminen on usein suuressa roolissa. Käydään kuntosalilla, kauneushoitoloissa ja kampaajalla. Naimisiinmenon jälkeen itsestään huolehtiminen voi kuitenkin kärsiä, sillä moni kokee, ettei enää tarvitse nähdä vaivaa itsensä eteen sopivan puolison löydyttyä.

Tämä ei kuitenkaan ole totta, sillä itsestään huolehtiminen kasvattaa myös itseluottamusta. Ja itseluottamus on seksikästä, olit sitten avioliitossa tai et.

Pidä yllä rakkauselämäänne

 

On aivan luontaista, että naimisiinmenon jälkeen parisuhteen liekki voi hieman hiipua. Illat kuluvat helposti jäätelöpaketin ja television ääressä, jolloin rakkauselämänne kärsii entisestään. Pidä kuitenkin huoli siitä, että puolisosi tuntee itsensä halutuksi.

Sytytä kynttilöitä ja huomioi puolisoasi suudelmilla. Jos rakkauselämänne sammuu, on vaarana, että jompikumpi teistä lähtee etsimään sitä muualta.

Viettäkää myös omaa aikaa

Oman puolison kanssa ajan viettäminen on ihanaa, erityisesti vapaapäivinä, jolloin yhteistä aikaa on koko päivän ajan. Avioliitto ei kuitenkaan tarkoita sitä, että kaikki pitäisi jakaa harrastuksia myöten.

Anna puolisollesi ja itsellesi välillä tehdä asioita, joita kumpikin todella haluaa. Lue kirjaa tai maalaa sillä välin, kun puolisosi katsoo jalkapalloa. Sen jälkeen on taas entistäkin mukavampaa viettää aikaa yhdessä.

Älä unohda, miksi nait hänet

Erityisesti niinä päivinä, jolloin puolison seura ei erityisemmin miellytä, muistele niitä asioita, joihin puolisossasi rakastuit. Mieti hänen huumorintajuaan tai hymyään pitääksesi liittonne vahvana.

Puoliso on sinulle kaikkesi

Sormus muuttaa parisuhteenne statuksen, mutta se muuttaa myös puolisosi paikkaa elämässäsi. Hän tulee olemaan sinun paras ystäväsi ja kannustajasi, jonka kanssa aiot viettää loppuelämäsi.

Avioliitto on lisäksi jatkuvaa oppimista. Sillä ei ole merkitystä, kuinka kauan olette olleet naimisissa. Avioliitto tulee olemaan täynnä erehdyksiä, vaikeita aikoja ja iloa, mutta näiden asioiden läpi käyminen on helpompaa, kun on joku, jonka kanssa ne voi jakaa.

Lähde: Lifehack

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja