12.9. Basilikabroileria ja kukkakaali-perunapaistosta

Basilikabroileri

  • 4 broilerin rintafileetä
  • 3 tl kuivattua basilikaa
  • 1 sitruunan mehu ja kuori
  • 0,5 dl rypsiöljyä
  • mustapippuria
  • suolaa
  • 3 pihvitomaattia

Sekoita öljy, sitruunan raastettu kuori ja mehu sekä basilika keskenään. Marinoi fileitä seoksessa vartin verran. Ruskista fileet nopeasti pannulla ja laita uunivuokaan. Leikkaa tomaatti sentin paksuisiksi viipaleiksi ja asettele ne fileiden päälle. Mausta suolalla ja pippurilla. Paista 180-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

Kukkakaali-perunapaistos

  • 1 kukkakaali
  • 4 perunaa
  • 1 sipuli
  • nokare voita
  • suolaa ja pippuria

Kuori ja kuutioi perunat ja paloittele kukkakaali pieniksi nupuiksi. Kiehauta ne kevyesti suolatussa vedessä ja valuta hyvin. Hienonna sipuli ja paista kaikki ainekset kypsiksi pannulla. Mausta kevyesti suolalla ja pippurilla.

Lue myös:

    Uusimmat