12.4. Juusto-röstiperunat ja makkaraa sekä valkosuklaa-tuorejuustovaahto

Juusto-röstiperunat makkaran kera

  • 8 perunaa
  • 2 kananmunaa
  • 200 g gruyere-juustoa tai muuta voimakasta juustoa
  • mustapippurirouhetta
  • suolaa maun mukaan
  • voita paistamiseen
  • 8 mausteista raakamakkaraa
  • vihreää salaattia tarjolle

Raasta perunat ja juusto. Sekoita ne keskenään ja lisää joukkoon kaksi kananmunaa ja mausteet. Sekoita hyvin ja paista seoksesta röstejä esim. lettupannulla.

Nosta makkarat uunivuokaan. Pistele niihin haarukalla reikiä ja paista 220 asteisessa uunissa noin 15-20 minuuttia. Tarjoile makkarat juusto-röstiperunoiden ja vihreän salaatin kanssa.

Valkosuklaa-tuorejuustovaahto

  • 8 kpl esim. Marie keksejä
  • voimakasta kahvia kostutukseen
  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 100 g valkosuklaata sulatettuna
  • 2 dl kuohukermaa
  • 2 rkl sokeria

Vatkaa kerma ja sokeri vaahdoksi. Nostele keksit tarjoilukulhojen pohjalle ja kostuta ne kahvilla. Sekoita keskenään maustamaton tuorejuusto, hieman jäähtynyt sulatettu valkosuklaa ja kermavaahto. Nostele vaahto keksien päälle ja tarjoile.

Reseptit: Sanna Miettunen

Lue myös:

    Uusimmat