Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

11.9. Valkosipulikeitto ja feta-pinaattipasteijat

Julkaistu 11.09.2007 00:00

Valkosipulikeitto

  • 15 kokonaista valkosipulia
  • 1 sipuli
  • 8 dl kasvis- tai kanalientä
  • 2 dl kuohukermaa
  • 2 rkl voita
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • suolaa
  • valkopippuria
  • 1 dl ruohosipulia silputtuna

Kuori ja hienonna sipulit. Kuumenna voi kattilassa ja kuullota sipulit läpikuultaviksi, älä ruskista niitä. Ripottele vehnäjauhot joukkoon ja lisää mausteet ja lisää hetken kuluttua liemi. Keitä hiljalleen 20 minuuttia ja tarkista maku. Soseuta keitto. Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi ja sekoita vaahto keiton joukkoon. Kuumenna ja mausta tarvittaessa suolalla. Ripottele ruohosipulisilppu keittoon juuri ennen tarjoamista. Tarjoa tuoreen leivän kanssa.

Feta-pinaattipasteijat

  • 1 pkt piirakkataikinaa
  • 150 g pakastepinaattia tai tuoretta ryöpättyä pinaattia
  • 1 sipuli
  • 2 rkl voita
  • 100 g fetajuustoa
  • 1 kananmuna
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1/2 tl raastettua muskottipähkinää
  • mustapippuria myllystä
  • Sulata pinaatti ja purista siitä neste pois. Hienonna sipulit. Hauduta pinaatti, mausteet sekä sipulit voissa pannulla kunnes neste on haihtunut. Lisää joukkoon murennettu feta, muna ja mausteet. Kauli taikina ohueksi levyksi. Leikkaa se taikinapyörällä 8 x 8 cm:n neliöiksi. Jaa täyte neliöille. Sivele reunat vedellä ja taita kolmioiksi. Painele reunat kiinni haarukan avulla. Voitele ja paista 250 asteessa 8 - 10 minuuttia.

    Reseptit: Alex Nurmi

    Lisää aiheesta:

    Oletko pähkinä- tai vehnäallergikko? Karl Fazerin konvehtirasiassa vääriä suklaita"Sehän lähti ihan lapasesta" – Sanna testasi, kuinka vaikea on saada auto hallintaan liukkaalla kelillä Helppo pullajälkkäri on nyt jättihitti somessa! Testaa vaikka isänpäiväksiOstitko tämän tuotteen Puuilosta? Tärkeä huomio!Etkö meinaa herätä aamuisin? Unilääkäri neuvoo, miten käytät kirkasvalolamppua oikeinTätä Henri Alén ei missään nimessä nyt ostaisi ruokakaupasta
    Lifestyle

    Tuoreimmat aiheesta

    Lifestyle
    • 18:04
      Takaisinvedot

      Oletko pähkinä- tai vehnäallergikko? Karl Fazerin konvehtirasiassa vääriä suklaita

    • 16:55
      Liikenneturvallisuus

      "Sehän lähti ihan lapasesta" – Sanna testasi, kuinka vaikea on saada auto hallintaan liukkaalla kelillä

    • 14:16
      Ruoka

      Helppo pullajälkkäri on nyt jättihitti somessa! Testaa vaikka isänpäiväksi

    • 12:01
      Takaisinvedot

      Ostitko tämän tuotteen Puuilosta? Tärkeä huomio!

    • 09:07
      Väsymys

      Etkö meinaa herätä aamuisin? Unilääkäri neuvoo, miten käytät kirkasvalolamppua oikein