11.9. Valkosipulikeitto ja feta-pinaattipasteijat

Valkosipulikeitto

  • 15 kokonaista valkosipulia
  • 1 sipuli
  • 8 dl kasvis- tai kanalientä
  • 2 dl kuohukermaa
  • 2 rkl voita
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • suolaa
  • valkopippuria
  • 1 dl ruohosipulia silputtuna

Kuori ja hienonna sipulit. Kuumenna voi kattilassa ja kuullota sipulit läpikuultaviksi, älä ruskista niitä. Ripottele vehnäjauhot joukkoon ja lisää mausteet ja lisää hetken kuluttua liemi. Keitä hiljalleen 20 minuuttia ja tarkista maku. Soseuta keitto. Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi ja sekoita vaahto keiton joukkoon. Kuumenna ja mausta tarvittaessa suolalla. Ripottele ruohosipulisilppu keittoon juuri ennen tarjoamista. Tarjoa tuoreen leivän kanssa.

Feta-pinaattipasteijat

  • 1 pkt piirakkataikinaa
  • 150 g pakastepinaattia tai tuoretta ryöpättyä pinaattia
  • 1 sipuli
  • 2 rkl voita
  • 100 g fetajuustoa
  • 1 kananmuna
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1/2 tl raastettua muskottipähkinää
  • mustapippuria myllystä

Sulata pinaatti ja purista siitä neste pois. Hienonna sipulit. Hauduta pinaatti, mausteet sekä sipulit voissa pannulla kunnes neste on haihtunut. Lisää joukkoon murennettu feta, muna ja mausteet. Kauli taikina ohueksi levyksi. Leikkaa se taikinapyörällä 8 x 8 cm:n neliöiksi. Jaa täyte neliöille. Sivele reunat vedellä ja taita kolmioiksi. Painele reunat kiinni haarukan avulla. Voitele ja paista 250 asteessa 8 - 10 minuuttia.

Reseptit: Alex Nurmi

Lue myös:

    Uusimmat