Valkosipulikeitto
- 15 kokonaista valkosipulia
- 1 sipuli
- 8 dl kasvis- tai kanalientä
- 2 dl kuohukermaa
- 2 rkl voita
- 2 rkl vehnäjauhoja
- suolaa
- valkopippuria
- 1 dl ruohosipulia silputtuna
Kuori ja hienonna sipulit. Kuumenna voi kattilassa ja kuullota sipulit läpikuultaviksi, älä ruskista niitä. Ripottele vehnäjauhot joukkoon ja lisää mausteet ja lisää hetken kuluttua liemi. Keitä hiljalleen 20 minuuttia ja tarkista maku. Soseuta keitto. Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi ja sekoita vaahto keiton joukkoon. Kuumenna ja mausta tarvittaessa suolalla. Ripottele ruohosipulisilppu keittoon juuri ennen tarjoamista. Tarjoa tuoreen leivän kanssa.
Feta-pinaattipasteijat
- 1 pkt piirakkataikinaa
- 150 g pakastepinaattia tai tuoretta ryöpättyä pinaattia
- 1 sipuli
- 2 rkl voita
- 100 g fetajuustoa
- 1 kananmuna
- 1 valkosipulinkynsi