Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

11.9. Valkosipulikeitto ja feta-pinaattipasteijat

Julkaistu 11.09.2007 00:00

Valkosipulikeitto

  • 15 kokonaista valkosipulia
  • 1 sipuli
  • 8 dl kasvis- tai kanalientä
  • 2 dl kuohukermaa
  • 2 rkl voita
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • suolaa
  • valkopippuria
  • 1 dl ruohosipulia silputtuna

Kuori ja hienonna sipulit. Kuumenna voi kattilassa ja kuullota sipulit läpikuultaviksi, älä ruskista niitä. Ripottele vehnäjauhot joukkoon ja lisää mausteet ja lisää hetken kuluttua liemi. Keitä hiljalleen 20 minuuttia ja tarkista maku. Soseuta keitto. Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi ja sekoita vaahto keiton joukkoon. Kuumenna ja mausta tarvittaessa suolalla. Ripottele ruohosipulisilppu keittoon juuri ennen tarjoamista. Tarjoa tuoreen leivän kanssa.

Feta-pinaattipasteijat

  • 1 pkt piirakkataikinaa
  • 150 g pakastepinaattia tai tuoretta ryöpättyä pinaattia
  • 1 sipuli
  • 2 rkl voita
  • 100 g fetajuustoa
  • 1 kananmuna
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1/2 tl raastettua muskottipähkinää
  • mustapippuria myllystä

Sulata pinaatti ja purista siitä neste pois. Hienonna sipulit. Hauduta pinaatti, mausteet sekä sipulit voissa pannulla kunnes neste on haihtunut. Lisää joukkoon murennettu feta, muna ja mausteet. Kauli taikina ohueksi levyksi. Leikkaa se taikinapyörällä 8 x 8 cm:n neliöiksi. Jaa täyte neliöille. Sivele reunat vedellä ja taita kolmioiksi. Painele reunat kiinni haarukan avulla. Voitele ja paista 250 asteessa 8 - 10 minuuttia.

Reseptit: Alex Nurmi

Lisää aiheesta:

Kiinnitä huomiota yhteen oleelliseen seikkaan ostaessasi vitamiinivalmistetta"Ei ole lahjomista": Kokenut koiratutkija korjaa harhaluulon koirien kouluttamisestaSaako piparitaikinaa oikeasti syödä raakana?Tässä on taatusti yksinkertaisin tapa poistaa avokadon kiviKatariina Räikkösen Linnan juhlien asussa oli tärkeä viesti – tunnistitko?Miehet eivät kuuntele? Tutkimus: Kissat joutuvat maukumaan miehille enemmän kuin naisille
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 19:01
    Vitamiinit

    Kiinnitä huomiota yhteen oleelliseen seikkaan ostaessasi vitamiinivalmistetta

  • 17:01
    Koirat

    "Ei ole lahjomista": Kokenut koiratutkija korjaa harhaluulon koirien kouluttamisesta

  • 16:38
    Ruoka

    Saako piparitaikinaa oikeasti syödä raakana?

  • 14:37
    Ruokaniksit

    Tässä on taatusti yksinkertaisin tapa poistaa avokadon kivi

  • 14:13
    Vammaiset

    Katariina Räikkösen Linnan juhlien asussa oli tärkeä viesti – tunnistitko?