11.5.2004 Kikherne-kukkakaalipihvit ja varhaiskaali-kurkkusalaatti

Kikherne-kukkakaalipihvit

Kikherne-kukkakaalipihvit (4 annosta)

  • 1/2 kukkakaali
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 3 dl keitettyjä kikherneitä
  • 3 tippaa tabascoa
  • suolaa
  • valkopippuria
  • tilkka oliiviöljyä

Pilko kukkakaali ja kuullota öljyssä valkosipulin kanssa, hiljaisella tulella niin että kukkakaali kypsyy. Sekoita kukkakaali ja valkosipuli siivilän läpi puristettuun kikhernesoseeseen, mausta tabascolla, suolalla sekä pippurilla ja muotoile pihveiksi. Paista öljyssä kuumalla pannulla molemmin puolin.

Varhaiskaali-kurkkusalaatti (4 annosta)

  • 1/4 kaali
  • 2 avomaan kurkkua
  • tuoretta minttua
  • ½-1 dl ruuanvalmistusjogurttia
  • 1/2 sitruunan mehu
  • suolaa

Suikaloi kaali ja suolaa se kevyesti. Anna kaalin maustua hetki ja purista sitten siivilässä ylimääräinen neste pois. Kuori ja viipaloi avomaan kurkku ja hienonna minttu. Sekoita edelliset salaatin joukkoon ja mausta sitruunan mehulla.

Appelsiiniporkkanat (4 annosta)

  • 2 porkkanaa
  • 1 appelsiinin mehu
  • vettä
  • suolaa ja pippuria

Kuori ja pilko porkkanat. Mittaa kattilaan appelsiinimehu, tilkka vettä sekä porkkanat. Kiehauta ja hauduta porkkanat kypsiksi. Mausta suolalla ja pippurilla.

Resepti: Jyrki Sukula/ Ruokala

Lue myös:

    Uusimmat