Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

11.4.2002 Kurkku-kalaleivät, kalkkunafileepihvit, sinihomejuustomuhennetut porkkanat ja päärynä-marjasorbetti

Julkaistu 11.04.2002 12:25

ruis-ja/tai maalaisleipää
pätkä kurkkua
1-2 kevätsipulia
tilliä
suolaa
mustapippuria
(valkosipulia)
(krassia tai muita versoja)
2-3 rkl jogurttia tai kermaviiliä
muutama haarukkapala
silliä, savu- tai graavikalaa tai säilykekalaa
retiisiä

1. Kuutioi kurkku pieneksi, silppua kevätsipuli ja sekoita ne keskenään. Lisää krassi tms.
2. Mausta ja lisää jogurttia niin, että saat kasassa pysyvän seoksen.
3. Leikkaa leivästä pieniä viipaleita. Valmista kullekin ruokailijalle 1-3 leipää koosta riippuen.
4. Jaa kurkkuseos leiville ja nosta päälle pieni pala kala ja/tai retiisiviipaleita.

Kalkkunafileepihvit

4 kalkkunafileepihviä
suolaa
viispippuria

paistamiseen: juoksevaa margariinia tai öljyä

1. Pidä kalkkunafileepihvejä huoneenlämmössä puolisen tuntia. Pyyhi pinta kuivaksi.
2. Paista miedohkolla lämmöllä pannussa 12-15 minuuttia välillä käännellen. Voit työntää lihaan halutessasi paistimittarin. Sopiva sisälämpötila on 71-74 astetta. Älä kypsennä liian pitkään ettei liha kuivu. Kalkkunan pitää olla mehevää, mutta lihasnesteen pitää olla kirkasta.
3. Mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoa lisukkeeksi esim. sinihomejuustomuhennettuja porkkanoita ja perunaa tai riisiä. Mustaherukan maku sopii hyvin kalkkunalle, joten jos kaapista löytyy mustaherukkahilloa- tai hyytelöä, nosta se pöytään.

Sinihomejuustomuhennetut porkkanat


noin 0,5 kg porkkanoita
vettä

kastike:

1 1/2 rkl rasvaa
3 rkl vehnäjauhoja
3-4 dl keitin- tai kasvislientä
mustapippuria
ripaus timjamia
50-100 g sinihomejuustoa
persiljaa tai tuoretta timjamia

1. Kuori porkkanat ja leikkaa ne penneiksi, kuutioiksi tai vinottain viipaleiksi. Keitä ne vähässä vedessä kypsiksi. Säästä keitinvesi.
2. Sulata rasva kasarissa, lisää jauhot ja kiehauta. Kaada joukkoon keitinliemi (+ vähän kasvisfondia) ja vatkaa hyvin. Anna hautua hiljalleen 5-10 minuuttia.
3. Lisää loppuvaiheessa joukkoon sinihomejuusto ja mausteet Sekä lopuksi kypsät porkkanat. Tarkista maku. Lisää joukkoon ennen tarjoilua hienonnettua persiljaa tai timjamia.

Päärynä-marjasorbetti

3-4 kypsää päärynää
1 -2 dl pakastemansikoita tai -puolukoita tai hilloa
sokeria
kylmää vettä

1. Kuori päärynät. Leikkaa ne pienehköiksi paloiksi ja poista siemenkota. Nosta palat muovipussiin, paina ilma pois ja laita pakastimeen 2-3 tunniksi. Jos käytät hilloa, pakasta myös sitä jonkin aikaa.
2. Kaada jäiset päärynät ja marjat tai hillo monitoimikoneeseen tai tehosekoittajaan ja anna koneen käydä, kunnes seos on tasaista ja kuohkeaa. Jos tuntuu ettei massa lähde liikkeelle, lisää vähän kylmää vettä.
3. Maista makeus ja lisää sokeria tarpeen mukaan ja anna koneen pyöräyttää se sekaisin.
4. Jaa sorbetti pakastimessa tai jääkaapissa kylmenneisiin annosmaljoihin ja tarjoa heti tai pidä hetki kylmässä aterian kulusta riippuen.

Lisää aiheesta:

Varoitus sähköyhtiöltä: Älä maksa tätä "laskua"!Suomen paras makkara on valittu – oletko maistanut?Jos kävit kesällä Kumpulan maauimalassa, kirjastokorttisi saattaa nyt olla tässä pinossa: "Ihan uusi ilmiö"Tunnettu ravintola sulki ovensa Helsingissä47 vuoden uralle karu loppu – Ben & Jerry'sin perustaja eroaaNikotiinipussien käyttö yleistynyt hälyttävästi Suomen nuorilla: "Ostamisen ikäraja kiireellisesti 20 vuoteen"
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 14:32
    Verkkohuijaukset

    Varoitus sähköyhtiöltä: Älä maksa tätä "laskua"!

  • 13:35
    Ruoka

    Suomen paras makkara on valittu – oletko maistanut?

  • 12:22
    Kirjastot

    Jos kävit kesällä Kumpulan maauimalassa, kirjastokorttisi saattaa nyt olla tässä pinossa: "Ihan uusi ilmiö"

  • 10:39
    Ravintolat

    Tunnettu ravintola sulki ovensa Helsingissä

  • 09:51
    Ruoka

    47 vuoden uralle karu loppu – Ben & Jerry'sin perustaja eroaa