10 yleisintä työntekijätyyppiä – näin opit korostamaan vahvuuksiasi työhaastattelussa!

Onko sinulla haussa uusi, entistä parempi työpaikka? Työhaastatteluun mennessäsi sinun tulisi tiedostaa omat vahvuutesi työntekijänä saadaksesi työn tarjoajan vakuutetuksi taidoistasi. Oletko työpaikalla päätöksentekijä, organisoija vai harkitsija? Opi työntekijätyyppisi ja hurmaa työhaastattelussa!

Selvitä mihin työntekijätyyppiin sinä kuulut, ja opi korostamaan vahvuuksiasi työtä hakiessasi!

1. Työnantajan vastakohta

Itsensä kaltaisen henkilön palkkaaminen saattaa olla este yrityksen menestykselle, sillä yritys täynnä samat taidot omaavia henkilöitä voi muuttaa toiminnan yksipuoliseksi ja hidastaa yrityksen toiminnan kasvua ja menestystä. Mahdollisimman erilaiset työntekijät luovat työilmapiirin, jossa on monipuolisesti kykyjä ja vahvuuksia. Jos huomaat olevasi hyvin erilainen kuin sinua haastatteleva työnantaja, korosta siis omaa persoonaasi, ja muistuta erilaisten taitojen ja vahvuuksien rikkaudesta.

2. Synnynnäinen mainosmies

Synnynnäiset myyntimiehen lahjat omaava henkilö on mille tahansa yritykselle lottovoitto. Tälläisiä henkilöitä tarvitaan jokaiseen työpaikkaan vähintään yksi pitämään yllä asiakassuhteita, ja myös houkuttelemaan firmaan uusia asiakkaita. Korosta haastattelussa sosiaalisia taitojasi ja puhujanlahjojasi.

3. Monisuorittaja

Monisuorittaja pystyy pitämään langat käsissään kiireisimmässäkin tilanteessa, ja astumaan ulos omista työtehtävistään suorittaakseen myös muita kiireellisiä tehtäviä. Ihminen joka kykenee suorittamaan montaa asiaa samanaikaisesti ja hyppäämään mihin tahansa tehtävään luontevasti on yritykselle kuin yritykselle aarre. Korosta työhaastattelussa lahjakkuuttasi hoitaa montaa tehtävää samanaikaisesti, työnlaadun siitä kärsimättä.

4. Päätöksentekijä

Päätöksenteko ei ole jokaiselle meistä missään nimessä helppo tehtävä. Siinä missä joku saattaa pohtia pienintäkin päätöstä viikkokausia, pystyy toinen tekemään vaikeankin päätöksen salamannopeasti ja suurella itsevarmuudella. Vaikeiden ja riskaapelien päätösten teko on epämukavaa, siksi varmat päätöksentekijät ovat työpaikalla kultaakin kalliimpia. Kerro työhaastattelussa, että sinua ei pelota tehdä vaikeitakaan päätöksiä.

5. Strategioija

Strategioija on tärkeä henkilö työelämässä, sillä strategioija ymmärtää muita ihmisiä paremmin pitkän tähtäimen suunnitelmia ja päämääriä, omaa selkeän vision tulevaisuudesta, ja osaa suunnitella miten ja millä aikataululla halutut päämäärät saavutetaan. Mainitse työhaastattelussa, että strategioijan lahjojesi avulla yrityksen tulevaisuus tulisi olemaan turvallisissa käsissä.

6. Organisoija

Organisoija on työryhmässä aivan yhtä tärkeä henkilö kuin näkyvämpiä rooleja kannattelevat henkilötkin. Organisoija ottaa muiden keksimät suunnitelmat ja ideat hoiviinsa, ja pitää huolen että suunnitelmat muuttuvat ajatuksista teoiksi. Organisoija pitää huolen siitä että asiat tapahtuvat, ja että ne tapahtuvat ajallaan! Kerro työhaastattelussa, että sinä olet henkilö joka saa asiat tapahtumaan!

7. Harkitsevainen

Tätä työntekijätyyppiä tarvitaan jokaiseen työpaikkaan riskinottajatyypin vastakohdaksi. Silloin kun riskinottaja uhkaa riskeerata koko yrityksen liian suurilla panoksilla, astuu kuvaan harkitsevainen henkilö. Harkitsevainen pohtii päätöksiä eri kantilta ja eri perspektiiveistä kuin riskinottajatyyppi. Huomauta työhaastattelussa, että taitamasi huolellisen havainnoinnin ja kärsivällisen harkinnan ansiosta yritys saattaa säästyä suurilta virheiltä.

8. Palvelualtis

Palvelualtis persoona ei omaa suurta egoa, vaan on aidosti mukava ja ihmisläheinen henkilö. Palvelualtis työntekijä on erinomainen hoitamaan yrityksen verkostoja ja asiakassuhteita, sekä edesauttamaan myös hyvää työilmapiiriä työpaikalla. Kerro työhaastattelussa että sinulla on erinomainen luontainen itsevarmuus, jolloin ego ei ole koskaan esteenäsi asiakkaiden tahtojen ja hankalienkin oikkujen täyttämisessä.

9. Analysoija

Analysoija tarkkailee tilanteita taka-alalla, ja oivaltaa usein asioita joita muut eivät tulisi ajatelleeksi. Analysoija on yritykselle arvokas voimavara, sillä analysoijan avulla firma pysyy tasapainossa. Analysoija on lahjakas analysoimaan mahdolliset voitot ja tappiot sekä punnitsemaan riskien oton kannattavuuden. Tuo esille työhaastattelussa, että analyyttinen luonteenlaatusi voisi palvella yritystä ainutlaatuisella tavalla.

10. Mukautuja

Työnantaja luottaa mukautujaan kuin oikeaan käteensä, sillä mukautuja on luotettava, lojaali ja tunnollinen työntekijä. Mukautujalle voi luontevasti delegoida eteenpäin hankaliakin tehtäviä, ja tämä suoriutuu niistä aina erinomaisesti ja aikataulussa. Korosta työhaastattelussa, että sinä olet työntekijä johon voi aina luottaa, etkä kaihda vaativimpienkaan asioiden hoitamista.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat