Kymmenvuotias lapsi jäi jumiin vesiesterataan Ikaalisissa – ravintolan henkilökunta ja asiakkaat pelastivat

Tuomo pelasti pallon perässä liian syvälle rientäneen lapsen viime hetkellä –"Sain juuri ja juuri tarrauduttua häntä käsivarresta siellä pinnan alla" 5:46
Lapsiaan rannalla vahtinut Tuomo Neuvonen sattui huomaamaan, kun pallon perässä veteen mennyt lapsi valahti pinnan alle. Neuvonen sai tartuttua lapsen kädestä ja lapsi puristi paniikissa takaisin.

Kymmenvuotias lapsi oli hetken jumissa vesiesteessä Ikaalisten kylpylän edustalla olevalla vesiesteradalla yhdeksän jälkeen aamulla, kertoo Pirkanmaan pelastuslaitos.

Lapsi saatiin irti esteiden välistä jo ennen pelastusyksikön saapumista. Lapsen pää ei ollut missään vaiheessa pinnan alla, pelastuslaitoksesta kerrotaan.

Läheisen ravintolan henkilökunta ja asiakkaat auttoivat lapsen irti esteiden välistä jo ennen pelastusyksikön saapumista, kertoo Ikaalinen Span toimitusjohtaja Eero Aho.

Päivystävä palomestari Joonas Suikkanen kertoo, että rata on kylpylän hankkima mutta ilmainen ja uimareiden vapaassa käytössä.

Suikkasen mukaan pelastusviranomaiset tarkastivat radan mutta eivät voineet taata sen olevan turvallinen. 

Ahon mukaan kylpylä ja pelastuslaitos sopivat toimenpiteistä, joilla varmistetaan vesiesteradan turvallisuus.

Onnettomuuskohdassa kelluvien osien kiinnityksen epäillään löystyneen tai esteiden välisten raon muuten jääneen liian isoksi, jolloin lapsi on voinut pudota lauttojen väliin ja jäädä keskivartalostaan jumiin, Aho kuvailee.

Uutista ja otsikkoa päivitetty 4.7. kello 18.15.

Katso myös uimaopettajan vinkit lasten vanhemmille – tämä on ensimmäinen asia, joka pitää opettaa.

Uimaopettaja: Tämä on ensimmäinen asia, joka sinun pitää opettaa lapsellesi uimaan mennessä 2:03

Lue myös:

    Uusimmat