10 rajua kuolonkolaria vuonna 2020: Henkilöauton raju syöksy jokeen, kohtalokas junaradan ylitys, kolmen nuoren kuolemaan johtanut ulosajo...

1:42
Näistä kuolonkolareista vuosi 2020 muistetaan – Katso videolta 10 tänä vuonna tapahtunutta rajua kuolonkolaria.

Vuoden 2020 aikana Suomen teillä on menettänyt henkensä syyskuuhun mennessä 166 henkilöä, joista 126 on miehiä 40 naisia.

Poliisitarkastaja Heikki Kallion mukaan korona-aika tuonut mukanaan liikenteeseen erikoisia ilmöitä. Maanteillä ajetaan lujaa ja se näkyy  merkittävinä ylinopeuksina.

– Korona tyhjensi tiet ja siellä on tilaa ajella lujaa ja painaa kaasua. Surkean talvi teki myös ajo-olosuhteista paremmat. Lisäksi ihmisillä on saattanut olla korona-ahdistusta, Kallio kertoo.

Kallion mukaan vastaavanlainen nopeuksien kasvaminen on ollut huomattavissa myös muualla Euroopassa. 

Kuolonkolareita tapahtuu eniten viikonloppuisin. Vuodenajoista eniten kesäaikana. 

Suuri osa turmista tapahtuu maanteillä ja haja-asutusalueilla

Pidempiaikaista tilastoa (2000-2018) tarkasteltaessa on Kallion mukaan huomattavissa, että lähes 50 prosenttia kuolonkolareista on tapahtunut "maanteillä" eli valta- ja kantateillä. Taajamissa tapahtuneita kolareita on vain 10-20 prosentin verran.

Onnettomuuksista noin 80 prosenttia on tapahtanut haja-asutusalueilla. 

Kuolemaan johtaneiden moottoriajoneuvo-onnettomuuksien aiheuttajista 80 prosenttia on kuljettanut henkilö- tai pakettiautoa, 10 prosenttia mopoa tai moottoripyörää, 6 prosenttia raskasta ajoneuvoa ja 4 prosenttia on ollut liikkeellä muulla ajoneuvolla.

Auton syöksy jokeen, kohtalokas junaradan ylitys, törmäys betoniauton kanssa

MTV Uutiset listasi yläpuolelta löytyvällä videolle 10 tänä vuonna tapahtunutta poikkeuksellista kuolonkolaria, jotka ovat tapahtuneet ympäri Suomea.

Katso onnettomuudet yläpuolelta löytyvältä videolta.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja