10-metriset aallot moukaroivat Kaliforniaa: Näin hyöky pyyhki tieltään ihmisiä ja auton

Vaarallinen tilanne tallentui valvontakameraan: Massiivinen aalto iski Kalifornian rannikolle – pyyhkäisi ihmisiä ja autoja mennessään 0:48
Katso valvontakamerapätkä tästä!

Valtavat aallot piiskasivat Kalifornian rannikkoa torstaina, ja meteorologit varoittavat tilanteen pahentuvan entisestään. Tilanne on paikoin jopa hengenvaarallinen.

Tyynellämerellä riehuvat myrskyt nostivat rantavalleja, jotka johtivat tulviin ja evakuointimääräyksiin Pohjois-Kalifornian useilla alueilla.

Venturan piirikunnassa valvontakameran tallentamalla videolla näkyy, kuinka vaarallinen aalto iski muuriin rannalla. Vesimassa pyyhkäisee ihmisiä ja auton mennessään.

Kahdeksan ihmistä joutui sairaalaan lievien vammojen vuoksi. Katso hurja tilanne artikkelin alussa olevalta videolta!

Aallot jopa 10-metrisiä

Venturan piirikunnan rannat ovat suljettuina. Myös muualla Kaliforniassa aallot riepottelevat rannikkoa. Pohjoisempana raivattiin Santa Cruzin piirikunnassa aaltojen jättämiä roskakasoja ja kaatuneita puita.

Korkean aallonkorkeuden varoitus on voimassa perjantaiaamuun asti Keski- ja Pohjois-Kalifornian rannikolla, ja aaltojen arvioitiin nousevan 8,5–10 metriin. Kansallisen ilmastonpalvelun mukaan olosuhteet ovat hengenvaarallisia.

Aaltojen odotettiin nousevan jopa 9–12 metriin San Josen rannikon tuntumassa Surfline-verkkosivuston mukaan. Tästä syystä viranomaiset ovat kehottaneet kaikkia rannikkoalueilla olevia noudattamaan varoituksia ja pysymään turvassa.

Lue myös:

    Uusimmat