10.7. Mausteista kanapataa ja riisiä

4 annosta

  • 400 g broilerisuikaleita
  • 1 iso sipuli
  • 2 paprikaa
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 prk tomaattimurskaa
  • 2 dl ruokajogurttia
  • 1 tl kuminaa
  • 1-2 tl tandoori-mausteseosta
  • 4 dl kana- tai lihalientä
  • ripaus chiliä ja suolaa
  • öljyä
  • Riisi:
  • 2 dl basmatiriisiä
  • 4 dl vettä
  • suolaa
  • 0,5-1 tl kurkumaa
  • 2 kokonaista neilikkaa
  • tilkka öljyä

Kuumenna reunallisessa pannussa tai padassa tilkka öljyä ja ruskista siinä broilerisuikaleet. Lisää hienonnetut sipulit sekä paloitellut paprikat. Lisää myös kaikki mausteet sekä tomaattimurska ja anna hautua hetki. Lisää lopuksi liemi sekä jogurtti ja hauduta miedolla lämmöllä n. 15 minuuttia. Ripottele pinnalle halutessasi tuoretta korianteria ja tarjoa riisin kera.

Riisi: Kuumenna öljytilkka kattilassa ja kuullota siinä riisi sekä kurkuma. Lisää neilikat ja vesi. Mausta kevyesti suolalla. Kiehauta, vähennä lämpöä ja anna riisin hautua kypsäksi.

Resepti: Alex Nurmi

Lue myös:

    Uusimmat