Mainos

1. Kallion kupeessa

Kohde: Kaarlenkatu 12 B 38 00530 Helsinki (Kerrostalo 1h+alk+k 45 m2)
Budjetti: 6000 €
Asunnon hinnan arviointi alueen keskiarvon mukaan: 135 000 €
Arviointi stailauksen jälkeen: 149 000 €
Myyntihinta: 151 000 €

Johannan ja Antin yksiö sijaitsee Kalliossa kauniissa 30-luvun talossa. Asunto kaipasi pientä pintaremonttia ja asukkaat toivoivat suunnittelijoilta vinkkejä erityisesti keittiön ongelmakohtiin. Carita, Teuvo ja uutena tulokkaana Susanna Indren ratkoivat asunnon ongelmakohtia suunnitelmissaan.

Johanna ja Antti ihastuivat Teuvon väreihin ja tilaratkaisuihin, joten Teuvo sai toteuttaa suunnitelmansa nuoren parin yksiöön.

Teuvo maalautti koko asunnon uusilla raikkailla väreillä. Suurimman muutoksen koki keittiö, jonka Teuvo oli suunnitellut paremmin toimivaksi. Keittiö sävytettiin vedenvihreällä ja sinne asennettiin kokonaan uudet kaapit. Upea uusi keittiö valittiin Helsingin metalli ja rauta Oy:n keittiökaappivalikoimasta. Tiskipöytää kavennettiin, joten keittiöön tuli enemmän tilaa. Liesi siirrettiin vastakkaiselle seinälle, johon saatiin asennettua myös liesituuletin. Vedenvihreän sävyä jatkettiin myös kaakeloinnissa. Keittiö osoittautui valmistumisen jälkeen asunnon sydämeksi.

Maalien valinnassa auttoi RTV Kalevankadun maaliekspertti Liisa Lavander. Eteiseen ja keittiöön maalattiin vedenvihreitä Tikkurilan sävyjä G494 JA K494. Peileillä saatiin avarampaa tunnelmaa eteisen kapeaan käytävään.

Kylpyhuoneen lattia ja seinät maalattiin ja lisäksi raikkautta tuotiin uusilla tekstiileillä.

Olohuoneesta purettiin seinän vieressä ollut palkki ja kiinteä sänky. Seinät saivat uutta maalipintaa, kauniin ruskeita sävyjä Tikkurilan K461 ja L461 maaleilla. Pehmeät ruskeasävyt luovat lämpöä olohuoneeseen ja peileillä jatkettiin eteisen teemaa. Asunto kalustettiin Iskun ja Ikean selkeillä, mutta kodikkailla huonekaluilla.

Ensiesittelyssä vilisi kiinnostuneita. Uudistunut ilme ihastutti ostajaehdokkaita ja asunto myytiinkin ensinäytöllä vähän yli pyydetyn hinnan.

(PPR 6.11.2007)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.