Pasta frutti di mare

Etelä-Italiassa pastakastikkeet ovat usein meheviä ja tulisia voimakkaista mausteista. Tomaateista ja sipulista tehdään kevyt peruskastike. Lisäravinnoksi ja -mauksi lisäät runsaasti simpukoita ja katkarapuja. Tällaiseen maukkaaseen pastaan sopii ohut pasta.

Neljälle

  • 500 g simpukoita (pakastettuja kuorineen)
  • 170 g kuorittuja katkarapuja liemessä
  • 4 annosta vapaavalintaista pastaa
  • 1 iso valkosipulinkynsi
  • 1 iso keltasipuli
  • 2 rkl neutraalia öljyä
  • 1 tl jauhettua chiliä
  • 1 prk kuorittuja tomaatteja
  • 1 rkl tomaattipyreetä
  • 2 tl kidesokeria
  • tuoretta persiljaa

Valmistusohje

1. Tomaattikastike: Hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuumenna öljy ja paista sipuli, valkosipuli ja chili. Kaada katkaravuista liemi pannuun. Lisää tomaatit, tomaattipyree ja sokeri. Keitä kokoon 10 minuuttia meheväksi kastikkeeksi. Lisää hieman hienonnettua persiljaa.

2. Sulata simpukat pakkauksen ohjeen mukaan. Poimi useimmat kuoristaan, mutta säästä muutama kuorineen koristeluun.

3. Keitä pasta. Sekoita simpukat ja katkaravut valmiiseen tomaattikastikkeeseen, mutta älä enää keitä, muuten äyriäiset sitkistyvät. Koristele muutamalla kokonaisella simpukalla, ripottele päälle hienonnettua persiljaa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!