Tonnikala-pennevuoka
Tonnikala-pennevuoka saa perinteistä italialaista makua tomaatista, oliiveista sekä tuoreesta basilikasta.
- Ruokavalio: Kevyt
Ainekset
- 300 g penne-pastaa
- 1 prk tonnikalaa paloina vedessä
- 1 iso sipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 2 rkl ruokaöljyä
- 1 prk tomaattimurskaa
- 0,5 dl kivettömiä oliiveja
- 1 rkl kapriksia
- 1 ruukku basilikaa tai persiljaa
- suolaa
- mustapippuria
- 2,5 dl juustoraastetta
Valmistusohje
Keitä pasta kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan ja valuta se huolellisesti.
Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota sipulisilput kevyesti öljyssä, lisää tomaattimurska ja anna hautua miedolla lämmöllä hetki.
Sekoita joukkoon hienonnetut oliivit, kaprikset ja valutettu tonnikala. Nosta pannu liedeltä ja mausta kastike hienonnetulla yrtillä sekä suolalla ja pippurilla.
Sekoita kastike keitetyn pastan kanssa ja kaada voideltuun uunivuokaan. Ripottele pinnalle juustoraaste ja paista 175-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ranskankermavaahtoa, karamellisoituja pekaanipähkinöitä ja raparperiremmi
-
MasterChef Suomi: Omenakakku ja kanelijäätelöä, Maritan resepti