Kolapiirakka viinimarjojen kera
Tämä makea piirakka sopii mainiosti happamien punaviinimarjojen kera.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka
10 palaan
- 125 g voita
- 1 dl kaurahiutaleita
- 3 dl vehnäjauhoja
- 2 rkl vettä
Kola
- 2 dl kermaa
- 2 dl vaaleaa siirappia
- 2 dl sokeria
- 2 tl vaniljasokeria
- 100 g voita
Koristeluun
- 3-4 dl punaviinimarjoja
- viininmarjapensaan lehtiä
Valmistusohje
1. Sulata voi taikinaan. Sekoita voisula, kauraryynit, jauhot ja vesi. Painele taikina irtopohjavuoan (n. 24 cm) pohjalle. Laita jääkaappiin n. 30 minuutiksi. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Pistele pohja ja paista sitä n. 25 minuuttia uunin alatasolla. Ota uunista ja anna jäähtyä.
2. Kola: Keitä kermaa, siirappia ja sokeria kattilassa 10-15 minuuttia. Kokeile lämpötilaa, sen tulee olla 120 astetta. Ota kattila liedeltä, sekoita mukaan vaniljasokeri ja kuutioitu voi. Anna kolaseoksen jäähtyä.
3. Kaada seos piirasvuokaan ja anna jäähtyä täysin. Voit säilyttää piirakan jääkaapissa tarjoiluun asti. Koristele marjoilla ja lehdillä juuri ennen tarjoilua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ranskankermavaahtoa, karamellisoituja pekaanipähkinöitä ja raparperiremmi
-
MasterChef Suomi: Omenakakku ja kanelijäätelöä, Maritan resepti