Vadelmapiirakka
Poimi vadelmat tuoreina tai käytä pakastemarjoja, kuten tässä ohjeessa!
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Ainekset
- Kuudelle-kahdeksalle
Pohja
- 3 dl vehnäjauhoja
- 1 dl grahamjauhoja
- 1 vajaa dl kidesokeria
- 125 g voita
- 1 kananmuna
- 2 rkl vettä
Täyte
- 250 g pakastevadelmia
- 2 tl tomusokeria
Valmistusohje
1. Piirakkataikina: Laita jauhot ja sokeri monitoimikoneeseen, paloittele voi ja lisää kulhoon. Lisää muna ja vesi. Sekoita, kunnes ainekset sekoittuvat yhteen taikinaksi. Anna taikinan levätä jääkaapissa n. 1 tunti.
2. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Laita vadelmat kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi, lisää tomusokeri. Anna kiehua 2-3 minuuttia miedolla lämmöllä samalla sekoittaen. Ota kattila liedeltä.
3. Kaulitse taikina ja vuoraa sillä piirasvuoka. Pistele pohjaan reikiä haarukalla. Esipaista pohjaa uunissa n. 10 minuuttia. Täytä pohja vadelmatäytteellä ja paista vielä 30 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ranskankermavaahtoa, karamellisoituja pekaanipähkinöitä ja raparperiremmi
-
MasterChef Suomi: Omenakakku ja kanelijäätelöä, Maritan resepti