Vadelmavuoat
Nämä pienet marjavuoat voit tarjoilla jälkiruokana tai pieninä leivoksina. Vadelmat voit vaihtaa mansikoihin, mustikoihin tai karhunvatukoihin.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
8-10 kpl
- 5 dl vehnäjauhoja
- 1 dl kidesokeria
- 200 g voita
- 1 kananmuna
Kreemi
- 3 dl kahvikermaa
- 3 rkl kidesokeria
- 2 munankeltuaista
- 2 tl vaniljasokeria
Täyte
- noin 1 l vadelmia
- 1 lasillinen punaviinimarjahyytelöä
- 1 rkl vettä
Valmistusohje
1. Sekoita voi, sokeri ja jauhot murutaikinaksi. Työstä mukaan kananmuna, laita taikina muovikelmussa jääkaappiin 1 tunniksi.
2. Sekoita kaikki paitsi vaniljasokeri kreemiin, kuumenna paksuksi miedolla lämmöllä samalla vatkaten. Anna jäähtyä ja lisää vanilja.
3. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Vuoraa taikinalla pieniä tartelettivuokia. Pistele pohjat ja paista vuoat kypsiksi 15-20 minuuttia.
4. Sulata hyytelö veden kera, vatkaa sileäksi. Täytä kypsät pohjat kreemillä, laita päälle vadelmia ja lusikoi päälle hyytelöä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ranskankermavaahtoa, karamellisoituja pekaanipähkinöitä ja raparperiremmi
-
MasterChef Suomi: Omenakakku ja kanelijäätelöä, Maritan resepti