Jogurttipiirakka
Tarjoile tämä maistuva piirakka kahvin tai teen kera.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka
Ainekset
- 10 palaan
Piirakkataikina
- 150 g voita
- 2 ½ dl vehnäjauhoja
- 2 tl sokeria
- 2 rkl kylmää vettä
Täyte
- 400 g Philadelphia-juustoa
- 3½ dl maustamatonta jogurttia
- ¾ dl juoksevaa hunajaa
- 3 tippaa karvasmanteliöljyä
Koristeluun
- tomusokeria
- 3 dl hilloa
Valmistusohje
1. Sekoita jauhot ja sokeri kulhossa. Lisää voi ja nypi muruiseksi massaksi. Lisää vesi ja työstä nopeasti taikinaksi. Painele taikina piirakkavuokaan ja laita vuoka jääkaappiin 30 minuutiksi.
2. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Vatkaa juusto pehmeäksi ja tasaiseksi jogurtin, hunajan ja karvasmanteliöljyn kanssa. Kaada täyte piirakkakuoreen ja paista uunissa 30 minuuttia. Anna jäähtyä ja laita jääkaappiin vähintään 4 tunniksi.
3. Sihtaa päälle tomusokeria ennen tarjoilua. Tarjoile hillon kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ranskankermavaahtoa, karamellisoituja pekaanipähkinöitä ja raparperiremmi
-
MasterChef Suomi: Omenakakku ja kanelijäätelöä, Maritan resepti