Jogurttipiirakka

Tarjoile tämä maistuva piirakka kahvin tai teen kera.

Ainekset

  • 10 palaan

Piirakkataikina

  • 150 g voita
  • 2 ½ dl vehnäjauhoja
  • 2 tl sokeria
  • 2 rkl kylmää vettä

Täyte

  • 400 g Philadelphia-juustoa
  • 3½ dl maustamatonta jogurttia
  • ¾ dl juoksevaa hunajaa
  • 3 tippaa karvasmanteliöljyä

Koristeluun

  • tomusokeria
  • 3 dl hilloa

Valmistusohje

1. Sekoita jauhot ja sokeri kulhossa. Lisää voi ja nypi muruiseksi massaksi. Lisää vesi ja työstä nopeasti taikinaksi. Painele taikina piirakkavuokaan ja laita vuoka jääkaappiin 30 minuutiksi.

2. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Vatkaa juusto pehmeäksi ja tasaiseksi jogurtin, hunajan ja karvasmanteliöljyn kanssa. Kaada täyte piirakkakuoreen ja paista uunissa 30 minuuttia. Anna jäähtyä ja laita jääkaappiin vähintään 4 tunniksi.

3. Sihtaa päälle tomusokeria ennen tarjoilua. Tarjoile hillon kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!