Kalkkunaleike paprikapedillä
Useimmista kaupoista saa nykyään kalkkunaa niin lihapaloina kuin valmiina leikkeinä. Tarjoile liha kuullotettujen vihannesten kera. Lohkoperunat sopivat kalkkunan seuraan.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton
4 annosta
- 600 g tuoretta kalkkunanrintaa viipaleina
- vehnäjauhoja leivittämiseen
- suolaa ja pippuria
- voita paistamiseen
- 1 vihreä paprika
- 1 punainen paprika
- 1 sipuli
- 2½ dl tomaattimurskaa
- 1 valkosipulinkynsi
- silputtua tuoretta timjamia
Valmistusohje
1. Mausta kalkkunaleikkeet suolalla ja pippurilla, pyörittele ne vehnäjauhoissa ja ruskista hitaasti voissa, kummaltakin puolelta 2-4 minuuttia paksuudesta riippuen.
2. Kuori ja viipaloi sipuli ja valkosipuli ja suikaloi paprika. Kuullota sipuli ruskistamatta, lisä valkosipuli, paprika ja muutama tippa vettä. Hauduta kannen alla noin viisi minuuttia.
3. Lisää tomaattimurska ja kiehauta vielä muutama minuutti. Mausta suolalla ja pippurilla. Ripottele pinnalle yrttisilppu ennen tarjoilua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän minestronekeitto
-
Hanna Sumarin tyrmäävän hyvä omenapiirakka
-
Mokkapalat
-
Anun mokkakakku
-
Jäädytetty Nutella-juustokakku
-
Taivaallinen omenahillo
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalat – Nannan täydellinen ohje, jolla saat uskomattoman mehevän lopputuloksen
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki