Tomaattinen kalkkunaviillokki

Tämä helppotekoinen ja maukas ruoka valmistuu perunoiden kiehuessa. Kalkkunan voi vaihtaa broileriksi tai porsaanfileeksi.

4 annosta

  • 600 g kalkkunanfileetä
  • 50 g voita
  • 3 dl valkoviiniä
  • suolaa ja pippuria
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 2 dl kanalientä
  • 100 g tuoreita herkkusieniä
  • 12 kevätsipulia tai 24 pikkusipulia
  • keitettyjä perunoita

Valmistusohje

1. Paloittele kalkkunanliha ja kuullota nopeasti kullanruskeaksi voissa.

2. Kaada päälle viini ja puserra joukkoon valkosipuli. Lisää suolaa, pippuria, tomaattipyree ja kanaliemi. Nesteen tulee juuri ja juuri peittää liha. Hauduta kannen alla noin 20 minuuttia.

3. Huuhtele ja paloittele herkkusienet, paista ne voissa ja lisää lihan joukkoon. Kuori ja keitä pikkusipulit suolavedessä ja lisää ne sitten viillokkiin. Mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoile viillokki keitettyjen perunoiden kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!