Mokkapalat
Julkaistu
(Päivitetty )
Mokkapalat maistuvat kaikille! Parhaat mokkapalat valmistuvat tällä Hellapoliisin mokkapalaohjeella. Mokkapalat ovat helppo ja nopea leivonnainen kahvipöytään, lastenkutsuille ja muihin herkutteluhetkiin.
- Aktiivinen valmistusaika: 30min
- Kokonaisvalmistusaika: 45min
- Annosmäärä: 1 pellillinen
Mokkapalat (uunipellillinen, noin 25 annosta)
- 3 munaa
- 3 dl sokeria
- 4 dl vehnäjauhoja
- ½ dl sokeroimatonta kaakaojauhetta
- 2 tl leivinjauhetta
- 1 tl vaniljasokeria
- 1 ½ dl maitoa
- 1 dl (100 g) sulatettua voita tai margariinia
Mokkapalojen kuorrute
- 300 g tomusokeria
- ½ dl kaakaojauhetta
- 2 rkl sulatettua voita tai margariinia
- n. 4 rkl vahvaa kahvia
Pinnalle
- strösseleitä
Valmistusohje
Mokkapalat, ohje:
- Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet ja sekoita varovasti.
- Lisää maito ja sulatettu voi tai margariini. Sekoita taikina tasaiseksi ja levitä reunalliselle, leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
- Paista 225 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
Valmista mokkapalojen kuorrute:
- Mittaa kulhoon tomusokeri, kaakaojauhe, sulatettu voi ja kahvi. Sekoita tasaiseksi. Jos kuorrute tuntuu löysältä, lisää hieman tomusokeria. Paksua kuorrutetta voit ohentaa puolestaan kahvilla.
- Levitä kuorrute lämpimän torttulevyn pinnalle ja ripottele päälle värikkäitä strösseleitä.
- Leikkaa annospaloiksi ja herkuttele!
Katso myös: Näin valmistuvat Amadan joulumokkapalat!
Amandan joulumokkapalat – näitä on kokeiltava!
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Eemeli Väyrysen lohikeitto
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät