Taivaallinen omenahillo
Tämä omenahillo on kaikessa yksinkertaisuudessaan aivan älyttömän hyvää, lupaa Hellapoliisina tunnettu Kati Jaakonen. Voit maustaa hilloa vaniljalla, kanelilla, ripauksella kardemummaa, limenkuoriraasteella tai muilla sitrusraasteilla. Lisää mausteet jo alkuvaiheessa.
- Kokonaisvalmistusaika: 30min
- Annosmäärä: 1 keskikokoinen purkillinen
- Ruokavalio: Gluteeniton, Maidoton, Vegaaninen
Ainekset
- 1 kg omenoita
- 3 dl vettä
- (1 kanelitanko)
- 2 tl vaniljasokeria
- 3 dl hillosokeria
Valmistusohje
- Kuori omenat ja poista siemenkodat.
- Leikkaa omenat lohkoiksi ja laita kattilaan veden kanssa.
- Laita joukkoon kanelitanko ja vaniljasokeri.
- Anna kiehua hiljalleen noin 10 minuuttia, kunnes omenat ovat pehmenneet.
- Lisää tarvittaessa vettä vähän kerrallaan, jos se haihtuu kokonaan.
- Soseuta omenat sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa ja laita takaisin kattilaan. Voit jättää halutessasi hilloon hieman karkeutta.
- Kuumenna ja lisää joukkoon hillosokeri. Anna kiehua hiljalleen usein sekoitellen noin 10 minuuttia.
- Laita hillo purkkiin ja säilytä kylmässä.
- Tarjoa esimerkiksi lettujen tai pannukakun kanssa!
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
MasterChef Suomi: Omenakakku ja kanelijäätelöä, Maritan resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ylioppilaslakkipikkuleivät – Sarin upeat keksit ylioppilasjuhliin
-
Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät