Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
Julkaistu
Maailman paras omenapiirakka, jota et voi olla rakastamatta! Ruokakirjoittaja ja toimittaja Satu Koiviston omenapiirakka eli somenapiirakka saa mehevyytensä salaisesta aineosasta, mantelijauhoista. Makuelämyksen kruunaavat kotoisat mausteet, kardemumma ja kaneli. Sadun omenapiirakka on saanut lempinimensä somenapiirakka reseptin hurjasta somesuosiosta johtuen. Testaa heti, etkä varmasti pety!
Pohja
- 200 g pehmeää voita
- 2 ½ dl sokeria
- 2 munaa
- 1 ½ tl leivinjauhetta
- 1 tl kardemummaa
- 3 dl vehnäjauhoja
- 1 dl mantelijauhoja
Päälle
- n. 10 kirpeää, mieluiten kotimaista omenaa (1 1/4 l lohkoja)
- 1 rkl sokeria
- 1 tl kanelia
Valmistusohje
Omenapiirakka eli Sadun somenapiirakka:
Valmistusaika: 20 min + 30 min paistaminen
Annoksia: n. 10 annosta
- Vaahdota voi ja sokeri sähkövatkaimella kulhossa. Lisää kananmunat yksitellen ja vaahdota tasaiseksi.
- Sekoita leivinjauhe, kardemumma, vehnäjauhot ja mantelijauhot toisessa kulhossa. Lisää jauhot muutamassa erässä ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Levitä taikina uunivuokaan tai hyvin pienelle uunipellille leivinpaperin päälle, oman luottovuokani strategiset mitat ovat 29 x 24 cm.
- Pese ja kuivaa omenat. Leikkaa omenat neljään lohkoon ja poista kota, kotimaisia ei tarvitse kuoria. Lado omenaviipaleet tiiviisti taikinan päälle. Sekoita sokeri ja kaneli pienessä kipossa ja ripottele omenalohkojen päälle.
- Paista piirakkaa 200-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia, kunnes se ruskettuu kevyesti.
- Syö jäähtyneenä, vielä hiukan lämpimänä tai huoneenlämpöisenä.
Resepti ja kuva: Satukoivisto.fi
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ranskankermavaahtoa, karamellisoituja pekaanipähkinöitä ja raparperiremmi
-
MasterChef Suomi: Omenakakku ja kanelijäätelöä, Maritan resepti