Jouluinen drinkki
Pipsa Hurmerinnan ja Meri-Tuuli Väntsin reseptillä valmistuu alkoholiton drinkki, joka kruunaa jouluaterian.
Ainekset
- 2 limen mehu
- karpalomehua
- rosmariinisiirappia (resepti alla)
- tuoretta rosmariinia
- jäitä
Koristereunus
- 1 rkl ruokosokeria
- ½ tl suolaa
- 2 rkl pakastekuivattua marjarouhetta
- 1 limen kuori
- 1 kananmunanvalkuainen
Rosmariinisiirappi
- 2 dl sokeria
- 2 dl vettä
- 5 rosmariinin oksaa
Valmistusohje
Tee siirappi. Yhdistä vesi ja sokeri kasarissa. Ota yksi rosmariinin oksa sivuun ja revi loput kasarin yllä (jotta kaikki eteeriset öljyt jäävät talteen) ja lisää sokerin ja veden sekaan. Kiehauta, laske lämpöä ja anna keittyä 3 minuuttia välillä sekoitellen. Anna siirapin jäähtyä kokonaan huoneenlämmössä ennen sen siivilöintiä pulloon. Lisää pulloon tuore rosmariinin oksa antamaan makua.
Tee lasien koristereunukset. Laita ruokosokeri, suola ja marjarouhe teelautaselle. Sekoita. Raasta limen kuori päälle lautasen yllä, jotta kaikki limen eteeriset öljyt imeytyvät mausteisiin. Riko kananmunan valkuaisen rakenne rikki toisella teelautasella.
Kasta lasi nurinpäin ensin valkuaisessa ja sen jälkeen koristerouheessa. Nosta oikeinpäin kuivahtamaan. Tämän vaiheen voi tehdä jo hyvissä ajoin ennen vieraiden saapumista.
Täytä lasit jäillä. Jaa limemehu laseihin. Kaada päälle 1 rkl rosmariinisiirappia, täytä lasi karpalomehulla. Lisää pilli ja rosmariinin oksa, tarjoa heti.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät
-
MasterChef Suomi: Omenakakku ja kanelijäätelöä, Maritan resepti
-
Ylioppilaslakkipikkuleivät – Sarin upeat keksit ylioppilasjuhliin