Mitä eroa on salamilla ja pepperonilla?
Sekä ruokakauppojen hyllyistä että pizzerioiden täytevaihtoehdoista löytyy usein sekä salamia että pepperonia. Mitä eroa näillä kahdella tuotteella todellisuudessa on?
Suolaiset kestomakkarat ovat suomalaisille tuttuja monissa eri muodoissa. Meetvurstin tuntevat kaikki ja esimerkiksi pizzerioissa tarjolla on usein salami- tai pepperonipizzaa.
Oletko koskaan tullut ajatelleeksi, mitä eroa samankaltaisilla makkaroilla, salamilla ja pepperonilla oikeastaan on? Selvitimme maaliskuussa Helsingin Messukeskuksessa järjestetyillä ruoka- ja juoma-alan Gastro-messuilla, miten italialainen salami ja italialais-yhdysvaltalainen pepperoni toisistaan eroavat.
Katso videolta makkara-asiantuntijan vastaus salamin ja pepperonin eroon.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Pika bébét
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa