Trumpin hyssyttelyrahaoikeudenkäynti jatkuu tänään

Trumpin historiallinen rikosoikeudenkäynti jatkuu.

Yhdysvalloissa maan entisen presidentin Donald Trumpin rikosoikeudenkäynnin on määrä jatkua tänään. Oikeudessa on tarkoitus jatkaa valamiehistön valintaa. Trump on itse paikalla oikeudessa, koska tuomari on niin vaatinut.

Trumpin mukaan tuomarin määräys haittaa hänen vaalikampanjointiaan. Trump on republikaanien todennäköinen presidenttiehdokas ja kohdannee presidentti Joe Bidenin marraskuun vaaleissa.

Toissa päivänä oikeuden istunnossa saatiin valittua jo seitsemän yhteensä 12 valamiehestä. Lisäksi valitaan myös kuusi varajäsentä.

Valinnat ovat sujuneet odotettua nopeammin. Tapausta käsittelevä tuomari Juan Merchan sanoi toissa päivänä suhtautuvansa toiveikkaasti siihen, että avauspuheenvuorot voitaisiin aloittaa maanantaina.

Oikeudenkäynnin on arvioitu kestävän kuudesta kahdeksaan viikkoa.

Trump on ensimmäinen Yhdysvaltain presidentti, joka vastaa rikossyytteisiin oikeudessa. Trumpia syytetään New Yorkissa käytävässä oikeudenkäynnissä kirjanpitorikoksista, jotka liittyvät vuoden 2016 presidentinvaalien alla pornonäyttelijä Stormy Danielsille maksettuihin niin sanottuihin hyssyttelyrahoihin.

Jos Trump todettaisiin syylliseksi, hän voisi saada vuosien tuomion, mutta asiantuntijat pitävät sakkorangaistusta todennäköisempänä.

Mahdollisen rangaistuksen vaikutusta vaaleihin on vaikea arvioida. Toistaiseksi lukuisat oikeudenkäynnit eivät ole juuri vaikuttaneet Trumpin suosioon.

Lue myös:

    Uusimmat