Näin lumimyräkkä etenee nyt Suomen yllä – poliisilta vakava muistutus: "Sitten kyllä sakkoa tulee"

Lumipyry saapui Suomeen – katso, miten se etenee 4:00
Meteorologi Jenna Salminen näyttää videolla, miten lumipyry etenee perjantaina ja viikonlopun aikana.

Perjantaina alkuillasta lumipyry on jo saavuttanut Suomen itäosat, mutta jäätävä myräkkä etenee lähituntien aikana myös länteen ja pohjoiseen. 

Myös maan eteläosissa on alkuillasta jo nähty merkkejä lähenevästä lumipyrystä, kun lumisade alkoi iltaseitsemän jälkeen.

Ajokeli muuttuu jo illan ja yön aikana paikoin erittäin huonoksi. Lauantaiaamuun mennessä pyry on jo peittänyt alleen suurimman osan maasta.

Meteorologi Jenna Salminen näyttää videolla, miten lumipyry etenee perjantaina ja viikonlopun aikana – ja maanantaina odottaakin jo uusi jäätävä sääuutinen. Katso ennuste videolta artikkelin alusta.

Talvirenkaat takaisin?

Takatalvi voi aiheuttaa pulmia autoilijoille, jotka ovat jo vaihtaneet ajokkiinsa kesärenkaat.

OP-ryhmän Pohjola Vakuutuksen mukaan ajokelillä tai kesä- tai talvirenkaiden käytöllä ei ole mitään vaikutusta korvauksiin, jos onnettomuus on tapahtunut talvirengaskauden ulkopuolella. 

Vakuutusyhtiö Ifistä sitä vastoin kerrotaan, että sen vakuutuksissa korvattavuus on kytketty nimenomaan ajokeliin, osin myös alla oleviin renkaisiin. Ifin autovakuutuksissa ei ole oleellista, mikä kuukausi on turman tapahtuessa meneillään.

Talvirenkaita on Suomessa käytettävä lain mukaan marraskuun alusta maaliskuun loppuun, mikäli keli sitä edellyttää. Olisiko vielä syytä vaihtaa takaisin alle talvirenkaat, jos on jo tullut laittaneeksi menopeliin kesärenkaat?

– Kesärenkaat eivät ole huhtikuussa sakotusperuste liukkaalla kelillä, mutta jos niiden takia ajat esimerkiksi peräänajon, sitten kyllä sakkoa tulee, kertoi STT:lle torstaina poliisitarkastaja Heikki Kallio Poliisihallituksesta.

Lue myös:

    Uusimmat