Mike Tysonin valmentaja lyttää lääkärin varoitukset – legenda uhoaa: "Valmistaudu sotaan"

58-vuotias nyrkkeilylegenda Mike Tyson näyttää somevideoidensa perusteella olevan iskussa otteluun YouTube-tähti Jake Paulia. Lääkärit tosin ovat varoitelleet rajuista seurauksista.

Tyson ottelee Paulia vastaan 20. heinäkuuta Texasissa Yhdysvalloissa. Ammattilaisuransa vuonna 2005 virallisesti lopettanut Tyson on vuosien saatossa noussut kehään muutamissa näytösotteluissa, viimeksi vuonna 2020 Roy Jones junioria vastaan.

Tyson ja Paul ottelevat huhujen mukaan ilman pääsuojia, mikä huolestutti muun muassa englantilaisen Anglia Ruskinin yliopiston lääketieteen dosenttia Stephen Hughesia. Lääkäri kertoi laajaa huomiota saaneessa artikkelissaan, että rankan päihdetaustan omaavan ikääntyneen nyrkkeilylegendan nousemisessa kehään on merkittävä riski vakavalle aivovammalle. Yhtäkkinen hyppäys vaativaan treenaamiseen taas altistaa herkästi sydänkohtaukselle.

Tyson valmentaja Rafael Cordeiro kuitenkin viittaa kintaalla varoituksille.

– En usko, että meidän täytyy olla huolissaan siitä. Puhumme nyt kaksinkertaisesta maailmanmestarista, Cordeiro tokaisi MMA Hourille.

– Kun hän astuu kehään, hän tietää, mitä tehdä. Ei se ole uutta Mikelle, eikä tämä ottelu ole yhtään erilainen. Hän tekee joka päivä kovaa töitä, jotta saa Jaken tyrmättyä. Hän tulee todistamaan sen heinäkuussa.

Tyson on julkaissut aktiivisesti videoita maaliskuussa aloittamaltaan harjoitusleiriltä. Treeni on kovaa, mutta niin on suunsoittokin.

– Päivä kolme. Vieläkö haluat vittuilla minulle? Tyson kysyy Paulilta kameraan katsoen.

– Päivä neljä. Sinun täytyy valmistautua sotaan. Ole valmis, beibi, hän julisti seuraavalla videollaan.

Lue myös:

    Uusimmat