Miten olisi ökytapahtumapaketti Pariisin olympialaisiin? Vain jos olet superrikas

Satojatuhansia euroja ylimääräistä pelkästään kesäolympialaisia varten? GR8 Experience -tapahtumayhtiö tarjoaa mielestään unohtumattomia kokemuksia, muun muassa pääsyä avajaisiin, huippulajien finaaleja ja urheilijatapaamisia Pariisin kesäolympialaisten aikana. 

Urheilukisat ja loppuottelut ovat nykyään kalliita sekä järjestää, että katsojan pankkitilille paikan päällä. Kisalipuista on silti kova kysyntä, ja moni pettyy. Mutta jos on riittävästi rahaa, unelmia on helpompi toteuttaa.

Pariisin kesäolympialaiset eivät ole poikkeus. 

Brittiläisen Guardian-lehden mukaan "unohtumattomia tapahtumia räätälöity sinulle ja intohimoillesi" tarjoava GR8 Experience -firma lupaa "äärieksklusiivisia" tapahtumapaketteja kesän olympialaisiin.

"Kokemuksia, joita ei saa rahalla"

Tässä ovat Suomen kisa-asut Pariisin olympialaisiin! 1:40
Tässä ovat Suomen kisa-asut Pariisin olympialaisiin.

Firma lupaa "kokemuksia, joita ei saa rahalla" – kunhan on rahaa. GR8 Experience -yhtiön osaomistajina on koripalloilija LeBron Jamesin ja tennistähti Rafael Nadalin managereita. 

Satojatuhansia euroja maksavaan pakettiin kuuluisi joidenkin huippu-urheilijoiden tapaamisia, pääsyä kisakylään, paikka avajaisiin, ja lippu 14 urheilutapahtumaan, kuten kisojen huipentumaan, miesten 100 metrin finaaliin. 

Yhtiön toimitusjohtaja Barnabas Carrega sanoi Guardianille, että GR8 -Experience tarjoaa pääsyä yleisölle suljettuihin tilaisuuksiin, kuten "ajan viettäminen urheilijoiden kanssa".  

Kisalippuja saa myydä ainoastaan On Location -niminen yhtiö. 

Luvattomien lippujen myynti laitonta

Sen mukaan pääsy niin kisakylään kuin avajaisiin sallitaan vain luvalla. On Locationin mukaan kisalippujen myyminen ilman virallista kumppanuutta sen kanssa on laitonta.  

GR8 Experience myöntääkin ettei se myy itse lippuja, vaan pyrkii kasaamaan, nykyslangilla fasilitoimaan, toivotun kisapaketin hotelleine, illallisine ja kuljetuksine kaikkineen paksulompakkoiselle asiakkaalleen.

Carrega kuitenkin kertoo, että johtamansa firma kykenee hankkimaan kourallisen paikkoja avajaisiin. Ne pidetään poikkeuksellisesti olympiastadionin ulkopuolella, Pariisin keskustassa Seine-joen varrella. 

Avajaisiin pääsy 23 000 eurolla

30 249 nimeä, 120-metrinen paperirulla: Baptiste Chebassier valmistelee huimaa taideteosta Pariisin olympialaisten kulisseissa 0:59
30 249 olympiamitalistin nimet, 120-metrinen paperirulla: Baptiste Chebassier valmistelee huimaa taideteosta Pariisin olympialaisten kulisseissa.

Parhaimmat ja halutuimmat paikat ovat Eiffel-tornin seutuvilla. Sinne, "Trocadéron (alueen) sisälle" GR8 Experience lupaa muutamalle onnekkaalle pääsyä, noin 23 000 eurolla. 

– Tätä ei voi ostaa. On käytettävä suhteita urheilijoiden perheisiin ja (osallistujamaiden) delegaatioihin, Carrega sanoo.

Carregan logiikka ilmeisesti on, että on oltava roopeankkarikas, "erittäin tasokas henkilö", jotta rahalla ei enää ole väliä. 

– Kyse on tätä-ei-saa-rahalla pääsystä avajaisiin, (muulla tavoin) tavoittamaton taso johonkin, erittäin, erittäin ainutlaatuiseen ja erityiseen.

Perushospitality-paketti 5 000 eurolla

Tätä kirjoittaessa avajaisiin näyttää olevan saatavilla lippuja 1 600 eurolla. Edullisin myytävä olisi 90 euroa. Halvin niin sanottu hospitality-paketti maksaa 5 000 euroa. 

Kansainvälisen olympiakomitean "missio" on edistää olympialiikkeen arvoja yhteiskunnassa. Arvoilla kuten kunnioitus, ystävyys ja erinomaisuus, ja "visiona" parempi maailma urheilun avulla. 

Miljoonat kisafanit saattavat miettiä, että paras ja toteuttamiskelpoisin istumapaikka on kotona tv:n ääressä, jos alun perin amatöörihengessä pidetty olympiakisasirkus kiinnostaa.

Lue myös:

    Uusimmat